Nebozí letečtí dopravci!

Cestovatelskou branži a zejména létání postihuje v posledních vcelku mnoha měsících jedna rána za druhou. A dopravci stejně jako cestující aby si z toho zoufali.

O tom, nakolik tuto dopravu zkomplikovala nejrůznější protipandemická opatření, se snad ani moc rozepisovat netřeba. To jsme zaregistrovali všichni, a kdo to nezažil na vlastní kůži, ten o tom určitě minimálně slyšel. Zavíraly se hranice států a kvůli tomu rušily spoje a aerolinie namísto vydělávání peněz jenom vracely už zaplacené peníze za letenky a za své nebo v nejlepším případě za státy darované peníze jenom draze udržovaly na zemi odstavenou techniku.

Dodnes tu panují různá omezení a dodnes tak letecké společnosti nemají v tomto ohledu vyhráno. Neví se dlouho dopředu, kam a za jakých podmínek se bude smět letět, a kvůli tomu vlastně není ani taková poptávka po letenkách, jaká by mohla být, protože kdekdo z turistů stále neplánuje nikam odletět nebo aspoň své rozhodnutí odkládá na relativně poslední chvíli.

A nyní tu přibyl ještě další problém, který aerolinie drtí. Konečně se může relativně normálně létat, aspoň tedy někde, jenže co se pro změnu nestalo?

Na mnoha letištích je nyní už opět zmatek nad zmatek. A sice proto, že mají nejedny aerolinie potíže s personálem. Mají příliš mnoho lidí nemocných nebo izolovaných kvůli infikování koronavirem nebo riziku, že se tito dostali do styku s nakaženými a infekce by tak u nich mohla také propuknout.

A tak se v období Vánoc zrušila spousta letů, protože nebyl nikdo, kdo by je obsluhoval. Zrušeno prý bylo 2175 letů, a to hlavně v USA a Číně. Omikron řádil hlavně v China Eastern, Air China, United Airlines, Air India a Delta Airlines a tisíce lidí zůstaly doma nebo na letištích.

Letecké společnosti si zoufají a žádají o zkrácení povinné doby izolace očkovaných zaměstnanců z deseti na pět dní. Protože bez lidí, kteří zůstali v karanténě, prostě létat nelze.

A jsem docela zvědav, zda zvítězí kšeft nebo světoví „Prymulové“.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Viktor Pondělík | neděle 26.12.2021 17:15 | karma článku: 0 | přečteno: 10x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0