Nebanální banalita

Byla to jenom taková banalita, kterou se na novinkách.cz zapláclo místo mezi články o jakémsi přebudovávání turecké armády po pokusu o puč a stovce muslimů, kteří výjimečně zamířili do kostela uctít zabitého faráře.

Prostě naprosto nezajímavý kratičký článek (https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/410696-atentat-v-somalsku-ma-trinact-obeti.html) o tom, že si atentát v Somálsku, spáchaný komandem islamistické milice Šabáb, napojené na Al-Káidu, vyžádal nejméně třináct mrtvých a dvacítku zraněných. Napadli tam prý ústředí somálského úřadu pro vyšetřování CID v centru hlavního města, nejméně půl hodiny se střílelo, dva z útočníků se odpálili a celkem sedm jich je po smrti.

Další podobný útok, jaký se tam odehrál naposledy o pět dní dříve, kdy v téže metropoli zabili sebevražední atentátníci minimálně třináct lidí u tamního mezinárodního letiště.

Prostě tam chtějí svrhnout prozápadní vládu.

A šmytec. Nic víc, nic míň. Jak jsem již řekl, úplná banalita, jaké netřeba věnovat žádnou pozornost.

Protože…

Protože nějaké Somálsko neleží v Evropě. Kdyby leželo, to by byla jiná, že? To už by toho byla plná média, to už by se to rozebíralo v tisku napříč kontinentem, prováděly se razie, zaváděly preventivní hraniční kontroly, vyhlašoval vyjímečný stav, přebarvovaly se fotografie na facebooku, zapalovaly svíčky. Náš prezident Zeman by řečnil o potřebě se bránit, premiér Sobotka by ujišťoval, že nám přidělení migranti budou stoprocentně bezpečnostně prověřeni, paní Merkelová do omrzení opakovala, že to se zvládne…

Jenže Somálsko v Evropě neleží.

A tak zřejmě jako jediný široko daleko prohlašuji:

„JE SUIS SOMÁLEC.“

Nebo se tu snad najde ještě někdo, komu se to nezdá být tak docela normální?

Autor: Viktor Pondělík | pondělí 1.8.2016 10:04 | karma článku: 0 | přečteno: 37x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0