Na vině jsou genitálie

Tak jsem se právě na internetu dočetl zajímavou zvěst. Nevím, co je na ní pravdy, neboť, jak známo, papír snese všechno a internet ještě víc, ale prostě to tam stálo černé na bílém, totiž černé na monitoru.

Že prý jsou moderní domácnosti plné chemických čisticích prostředků, bez nichž už se snad ani nedokážeme obejít, a to nejednou denně. Používáme je a už nám na tom ani nepřijde nic divného, natož pak podezřelého.
Ovšem jeden prý nikdy neví. A nevíme prý většinou ani to, že tyto prostředky nemusí být nezbytně prospěšné našemu zdraví nebo alespoň neškodné. Prý tak mohou mít vliv i na naše zdraví, tentononc, tedy plodnost, nevyjímaje.
A toto riziko prý dost možná hrozí od čehosi jménem ADBAC či DDAC. Tedy od desinfekčních a čisticích látek, jež jsou obsaženy v čisticích prostředcích, dezinfekčních gelech, avivážích i kosmetice. Jakási americká (jak také jinak, že, když Sovětský svaz už dávno není náš vzor a nyní doháníme Ameriku) zvěrolékařka prý otestovala účinky těchto látek na plodnost jejích laboratorních myší a zjistila, že myši jsou na tom hůře, jsou-li vystaveny účinku těchto látek. Méně často se jim zadaří, a když už, mají méně potomstva a častěji během březosti či vrhu hynou.
A byť neplatí, že co škodí myším, škodí zároveň i lidem, jeden nikdy neví. Protože co kdyby tak náhodou… Nikdo prý tyto látky pořádně netestoval a nelze tak vyloučit, že tyto můžou za klesající populační křivku ve vyspělých zemích, jež jsou častými uživateli čisticích prostředků.
Takže vlastně není vyloučeno, že tyto prostředky, potažmo jejich užívání při úklidu, vede k neplodnosti.
Jak jen se mi hodí tato informace! Od nynějška už mohu tvrdit, že za vším je jen moje neskonalá starostlivost o moje genitální zdraví. Aniž bych musel přiznávat, že jsem ve skutečnosti jenom docela obyčejné prase…

Autor: Viktor Pondělík | pondělí 8.12.2014 9:01 | karma článku: 9,76 | přečteno: 1090x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0