Měli poslouchat matičku…

Jen dost těžko uvěřitelné se stalo skutkem. Do konce to sice ještě dotaženo nebylo, ale přesto už lze mluvit o těžko uvěřitelné skutečnosti. V Maďarsku… zatočili s desítkou migrantů.

Devět Syřanů a jednoho Iráčana tam postavili před soud, soudili a také odsoudili (https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/408219-migranty-v-madarsku-odsoudili-za-nasilnosti-na-hranicich.html). Kvůli těmito páchaným masovým násilnostem na srbsko-maďarském hraničním přechodu Horgoš-Röszke v loňském roce.

Zmínění patřili ke stovkám migrantů, kteří se po uzavření zmíněného hraničního přechodu v polovině loňského září pokusili proniknout na maďarské území násilím. Prolomili bránu na hranicích a navzdory použití slzného plynu a vodního děla ze strany maďarské policie ilegálně překročili hranice.

A za nelegální přechod hranice a účast v masových násilnostech jim byly nyní soudem ve městě Szeged vyměřeny i nepodmíněné tresty a čtyřleté vyhoštění z Maďarska. A jenom tři z nich měli vzhledem k údajně špatnému zdravotnímu stavu to štěstí v neštěstí, že vyvázli jenom s podmínkou.

Maďaři tak poprvé v historii své země odsoudili migranty za násilný vstup do země v rámci masové akce. A přitěžující okolností se stalo i to, že se dotyční odmítli registrovat v tranzitní zóně.

Prokurátor i obhájce se sice proti rozsudku odvolali, takže proces bude ještě pokračovat, jedno je ale už nyní jisté. A sice to, že Maďaři zřejmě hodlají běžence trestat za to, za co vlastně mohou především oni sami.

Protože jim přece už dávno předtím říkala matička…

…Merkelová, že ty migranty nemají zastavovat. Že nemají stavět ploty a mají je nechat proudit dál. Dál směrem na Německo.

Kdyby Maďaři matičku Merkelovou poslechli a otevřeli příchozím svou pohostinnou náruč, nemuselo k tomuto procesu vůbec dojít.

A jmenovaní se místo obtěžování maďarského soudu mohli realizovat někde v Německu. Kde by je tamní vláda určitě uvítala s otevřenou náručí coby posly své zářné budoucnosti.

Autor: Viktor Pondělík | čtvrtek 7.7.2016 11:00 | karma článku: 0 | přečteno: 19x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0