Lekce 1

Vážení a drazí! Sešli jsme se tu dnes, abych vás mohl seznámit s novinkami, jež vás do budoucna čekají. A je těch novinek nemálo. Smiřte se třeba s tím, že i zvíře je bytost mající právo na život. A proto už si nikdy nedáte maso.

Ano, myslím to vážně! Žádné porážky, žádné zabijačky, žádná produkce z masokombinátů. V téhle zemi už budete až do konce života ctít právo všech živých tvorů na existenci a maso je tudíž jednou provždy tabu.

Ale nejen to.

Tady je třeba chránit přírodu. A zatímco tuto splašky ničí a nadměrné množství exkrementů škodí, je rovnoměrné hnojení prospěšné půdnímu fondu. A proto od nynějška žádné toalety, žádné septiky či kanalizace. Ulevovat si už vždycky budete muset v lůnu matky přírody. Vy městští pak třeba na trávnících lemujících ulice. Nebo přímo na ulicích, odkud pak déšť vaši stolici rovnoměrně roznese po okolí. A toaletní papír není ekologický, tak už navždy budete používat jen lopuchové listy. Nebo prsty téže ruky, kterou budete následně i jíst.

U nás už nikdy nebudete smět pít nebo kouřit, o užívání jiných omamných prostředků ani nemluvě. Pokud budete přistiženi, jak něco podobného užíváte, přechováváte či vyrábíte, potáhnete odsud, i kdybyste to měli odnést smrtí.

Už nikdy nesmíte říci, že byste si chtěli vzít na Vánoce volno. Protože Vánoce jsou nesmysl, na který se nebere ohled. A jestli se vám to nelíbí, nemusíte s námi být. Nikdo vás tu přece nedrží.

Vaším novým doživotním úkolem je posluhovat etnicky odlišným lidem. Odvádět jim část ze svých příjmů, ctít jejich názory na cokoliv, podvolit se jim a nevybočovat. Máte povinnost posílat děti do školy, kde se tyto naučí řeč, jíž vy možná vůbec nerozumíte, kde vám je „zkazí“.

Měli jste doposud ještě něco dalšího rádi? Pak se mě teď raději rovnou zeptejte, máte-li právo se tím zaobírat i nadále. Protože není vyloučeno, že ne. A jen když se patřičně změníte, možná vás vezmeme mezi sebe…

Prosím? Aha! Tak to tedy rozhodně ne! Mýt se tu budete jenom v řece, jako sprcha vám poslouží jedině déšť. Ale stejně není záhodno, abyste se myli… Ne, talíře a příbory nebudou, jezte rukama a pak si je utřete do kalhot… Ne, restaurace tu nikde není, ale támhle na rohu někdo peče na ohni v barelu nějaký kus čehosi, tak si mu řekněte…

 

Tak jak se vám má první lekce líbila? Budete se mými radami řídit? Výměnou za to, že se vám ekonomicky o něco lépe povede?

Nebo mě pošlete někam?

Asi to druhé, že? Možná si mou první lekci vyslechnete, nemáte-li jinou možnost, a až se vzdálím, budete stejně konat tak, jak jste zvyklí, jak vám to vyhovuje. Má moudra vám budou vzduch, že?

 

Jsem si jist, že je tomu tak. Že vás takto rozhodně nepřevychovám. Že mě nebudete brát vážně a akceptovat.

 

A teď mi řekněte: V čem se tu já liším třeba od Belgie (http://www.lidovky.cz/belgie-zavadi-kurzy-ve-kterych-uprchlikum-vysvetli-jak-se-chovat-k-zenam-1qp-/zpravy-svet.aspx?c=A160109_081106_ln_zahranici_ELE#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_lidovky&utm_content=main)?

Jež zavádí ve všech střediscích pro přistěhovalce, v nichž tyto dosud nebyly, kurzy pro uprchlíky, v nichž se jim bude vysvětlovat, jak se chovat k ženám, oněm pro mnohé migranty tvorům druhé kategorie. Plus zde budou imigranty učit o evropských hodnotách a obecných pravidlech chování, jež od těch jejich bývají i hodně odlišné. Aby tito věděli, jak musí v oné zemi žít, aby zapadli mezi ostatní.

Pokud to na rozdíl od vás a mých výše zmíněných tezí budou ochotni vzít za své.

O čemž stejně jako ve vašem případě pochybuji. Protože, jak vidno, je pro mnohé z nich ochota považovat ženu za člověka totéž jako pro vás myšlenka, že už nikdy nebudete mít nárok vzít si kus vepřového.

Autor: Viktor Pondělík | pondělí 11.1.2016 11:00 | karma článku: 17,40 | přečteno: 343x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0