Kule, čtyři mínus, kule

Školní rok ještě ani pořádně nezačal a mně už to nedá, abych nezačal sázet známky. Nikoliv však žáčkům. Naopak - právě těm, kdo nás „chtějí učit humanitě“. A kdo mají do jednoho sami pořádný kus másla na hlavě.

V titulku uvedená klasifikace se týká těch, o nichž mi bylo referováno prostřednictvím ČTK, respektive Novinek.cz. A nemohu je věru ohodnotit lépe. Protože to, co říkají…

Že prý je to u nás jako za války. Takové jsme ostudy. Protože si naše policie dovolila „za použití násilí“ číslovat imigranty, kteří v úterý dorazili vlaky z Maďarska a Rakouska do Břeclavi, a zapisovat jim čísla fixou na ruce. Čímž si naši policisté prostě a jednoduše usnadňovali evidenci těch, kteří neměli doklady, aby se vědělo, do které země je vrátit v případě, že by je jejich vytoužená cílová destinace vrátila nám. Což vyvolalo u kritiků vzpomínku na koncentráky druhé světové války.

Pochopitelně se ozvali i kritici z řad našinců, tedy z řad těch „angažovaných“, jako je nevládní organizace Organizace pro pomoc uprchlíkům, pro niž je toto neakceptovatelným „trestáním“ uprchlíků nemajících doklady. To se vcelku dalo čekat. Ale jimi to neskončilo.

Protestovali tak už i Italové. Podle svazu italských židovských organizací to připomínalo holokaust, uprchlíci prý nebyli nepodobní dobytku jdoucímu na porážku. Přisadil si ale třeba i šéf poslanecké frakce tamní Demokratické strany.

Nelíbilo se to ani Britům, jmenovitě BBC či listu The Independent, a to rovněž z důvodu podobnosti s holokaustem.

A německá agentura DPA si dovolila dokonce otisknout i jeden z příspěvků na Twitteru, přirovnávající nás k nacistům v koncentračních táborech.

Nic na tom nezměnilo ani vyjádření našeho premiéra, že je vše v souladu s mezinárodními dohodami a českými zákony, že je úkolem policie zjišťování identity a totožnosti nelegálně pobývajících osob, které do České republiky vstoupily nelegálně a bez platného dokladu.

A tak se alibisticky pozdě honí bych… a naši policisté získají speciální pásky na ruce, kde budou identifikační údaje uvedeny, což vypadá humánněji než ty fixy,… Půjde o totéž, ale snad nikdo nebude tolik kibicovat… Snad už se ti Italové, Britové a Němci neozvou… Snad už nás nebudou označovat za alternativu oné druhou světovou válku provázející zrůdné diskriminace. Za kterýžto názor je známkuji tak, jak je uvedeno v titulku.

Italští kritikové onoho našeho policejního počínání u mě mají za pět. Protože kritizovat nás za to, že děláme něco vlastně nic špatného neznamenající, jenom proto, že to připomíná zrůdnost, za kterou mohou naopak i oni sami, jsa za války pod Mussolinim spoluviníky na holokaustu…

Britům dávám s přimhouřeným okem čtyři mínus. Kdyby nepodepsali mnichovskou dohodu, možná by nebylo koncentráků a tudíž ani nám vyčítané podobnosti. I oni tak přispěli k holokaustu; a naopak to byli i naši letci, kdo je nakonec před fašisty pomáhali chránit. Trochu polehčující okolností jim budiž leda to, že tak tehdy učinili zčásti i na přání našinců – zradikalizovaných sudetských Němců.

A Němci u mě mají jednoznačnou kuli. Protože kde se zrodil fašismus, který zplodil i koncentráky? Kdo by to nevěděl, že?

Právě od těchto oznámkovaných zemí kritiku neberu. Protože jsou „zloději křičícími chyťte zloděje“. Protože nebýt jich, nebylo by (nejspíše) světoznámých koncentračních táborů. A po nějakých fixou popsaných horních končetinách migrantů by neštěkl ani pes.

Autor: Viktor Pondělík | pátek 4.9.2015 12:03 | karma článku: 21,56 | přečteno: 502x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0