Konspirační teorie?

Tak jsem si dnes, pro vás vlastně už včera, zase jednou přečetl zpravodajství na seznamu.cz a seznav toto ustrnul. Protože jak pravili již soudružští klasici, vše prý souvisí se vším. A je-li tomu vskutku tak, souvisí i jeden článek s druhým… a skrytá diskriminace našinců ze strany (trochu) mocných je tak dost možná rázem na světě.

Protože se tu sešly v první listopadový den hned dvě zprávy, jež by každá sama o sobě nějakou zákeřnost snad ani nepředstavovala. Ovšem spolu, to už je jiná.
První ze zmíněných zpráv děla, že se opět mění podmínky pro kácení stromů. Od prvního listopadu mohou našinci kácet bez povolení ovocné dřeviny i u rekreačních objektů a v zahrádkářských koloniích, ovšem na ostatní dřeviny s obvodem kmene přesahujícím ve výšce 130 cm osmdesát centimetrů je třeba získat povolení od odboru životního prostředí místně příslušného městského úřadu. Jenž rozhodne bezplatně ve lhůtě třiceti dnů.
Situace tak doznala změny ve srovnání s dosavadním stavem věcí, jenž umožňoval volné kácení dřevin na vlastních zahradách vyjma takzvaných památných stromů. Což se prý sice líbilo vlastníkům těchto zahrad, méně však již veřejnosti a městským a obecním ouřadům. Protože neovocné stromy prý plní zásadní společenské funkce, produkují kyslík, snižují prašnost a hluk, bla bla bla.
A tak si prý už našinci nebudou moci na svých zahradách kácet tak, jak se jim zlíbí. O tom, který strom padne lidem za oběť a změní se třeba v palivové dříví, budou rozhodovat úředníci.
A běda!

Podle avízovaného článku druhého prý letos přijde nejkrutější zima za posledních sto let. Podle evropských meteorologů prý máme očekávat extrémně nízké teploty, jaké už prý dlouho nepamatujeme. Prý je to předpověď přímo děsivá…Aby tak naši mocní chtěli už zanedlouho nechat naše prosté chalupníky bez dřeva zmrznout…

Autor: Viktor Pondělík | neděle 2.11.2014 9:02 | karma článku: 7,54 | přečteno: 1167x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0