Konec migrační krize?

Jak jsem se na internetu dočetl, karta se snad počíná obracet. Zdá se, že se začíná blížit řešení evropské migrační krize. Což myslím pochopitelně ironicky.

Objevila se totiž první toto naznačující vlaštovka…

Jak bylo naší veřejnosti třeba na http://www.denik.cz/ze_sveta/recko-se-chysta-k-deportaci-prvniho-syrana-proti-jeho-vuli-20160603.html oznámeno, zadržují už řecké úřady prvního (!) syrského uprchlíka, jehož žádost o azyl v této balkánské zemi nebyla schválena. Řecko tomuto člověku, jehož jméno nebylo uvedeno, odmítlo udělit azyl, a tento tak už čeká na ostrově Lesbos na vyhoštění zpět do Turecka. Bude deportován, ač on toto odmítá, bude vrácen zpět proti své vůli.

Dosud sice již Řecko vrátilo do Turecka zhruba čtyři stovky lidí na základě smlouvy mezi Evropskou unií a Tureckem, platící od března letošního roku, ti však byli vraceni proto, že nežádali o azyl a sami souhlasili s návratem. Zatímco nyní se má vrátit i jeden, jenž s tímto řešením smířen není. Jemuž se to nelíbí, stejně jako organizaci Amnesty International, jež tuto deportaci prvního Syřana stejně jako celou zmíněnou dohodu EU s Tureckem kritizuje a považuje za nezákonnou a bezohlednou.

A tak z Řecka, oné země, jež je zemí, přes niž se do Evropy přivalil jen od léta loňského roku více než milion nelegálních migrantů, deportují prvního nechtěného žadatele o azyl.

Radujme se! Prvního, kdo nemá nárok, už Řekové pošlou zpátky.

Teď už zbývá jenom…

… vrátit i ten zbývající milion. Plus ty, kdo sem nepřišli a nepřicházejí přes Řecko, ale třeba i přes Itálii.

Řešení necelé jedné miliontiny problémů s migrační krizí je v Řecku na spadnutí. Už jen něco přes milion podobných rozhodnutí a u nás v Evropě bude všechno zase jako dřív.

Autor: Viktor Pondělík | sobota 4.6.2016 14:43 | karma článku: 35,94 | přečteno: 1376x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0