Komu demonstrují sílu?

Tak jsme prý ohroženi Rusy. Nejsme sice ani vzdáleně v podobné situaci jako Krym, takže bychom mohli být teoreticky v klidu, jenže jeden nikdy neví. Jsme od našeho dávného „velkého bratra“ pořád ještě dosti izolováni, nemáme četnou a ukřivděnou ruskou komunitu, nejsme ani kdovíjak bohatými či strategicky významnými, ovšem na druhou stranu máme svou zkušenost z osmašedesátého roku.

A tak asi opravdu bude lepší počítat se vším. Jeden nikdy neví… A proto oprašujeme socialistické heslo „buď připraven“.
V čem tato příprava spočívá? Jistě, jedno z takových témat se propírá v médiích již dosti dlouho a zmínil jsem je nedávno i já na těchto stránkách. Myslím tím brannou povinnost. Ovšem jsme malí, slabí,… jak pravil již klasik. A proto si sami tak jaksi nevystačíme, pokud by na nás dostal ruský medvěd zálusk. Podpory zvenčí je nám zapotřebí.
A o této se právě nyní mluví. Protože je už ruka v rukávě, jak se říká. Naši novodobí bratři američtí nás prý nenechají napospas. Ukážou potenciálním agresorům, o nichž všichni dobře víme, kdo je jimi míněn, že nad námi drží ochrannou ruku nejen naše malá armáda, ale i dost silný spojenec.
Potenciálnímu nepříteli bude již záhy demonstrována naše síla. Už je o tom rozhodnuto. Ať východní mocipáni vidí. Se souhlasem naší vlády projede naší zemí pět stovek amerických vojáků. Konvoj asi stovky vojenských vozidel zmíněné zámořské velmoci projede naší zemí na přelomu března a dubna, po cvičení NATO v Polsku a v Pobaltí. A ač tak Američané zpravidla činí s pomocí železnice, letošek bude výjimkou. Jeden z největších přesunů jednotek přes naše území v poslední době proběhne po vlastní ose.
Naši mocní už se dokonce preventivně stihli omluvit i našim řidičům, jimž tento konvoj může na silnici způsobit jisté trable. To víte, znáte možná sami dobře, jak to vypadá, když se někde utvoří kolona vozidel. Vleče se to a člověk třeba nestihne to, co by stihnout potřeboval,… Ale snad pro jednou nebude zase až tak zle.
Hlavní totiž je, že se touto formou demonstruje moc nás chránících spojenců.
Ovšem… Komu vlastně jejich moc bude vystavena na odiv?
Jistě, Rusům… Ovšem tak jaksi nejenom těmto. Protože kdo je tady skutečným pánem ukážou zmiňovaní Američané i nám samotným. Nám, kteří jsme proti nim tááákhle maličcí. Snad i přímo směšní.
Protože…
Vy řidiči, zkuste si jenom představit, že byste vyjeli na komunikaci s vozidlem neurčeným pro silniční provoz! Navíc bez dálniční známky a (nikdo to, pokud vím, doposud nepotvrdil ani nevyvrátil) bez espézetky, bez povinného ručení a STK. Že byste se podobně proti Temelínu protestujícím rakouským rolníkům rozhodli blokovat komunikace a zdržovat a komplikovat provoz. A navíc byste to předem veřejně prezentovali, aby se o vás všude vědělo.
To by měla policie žně! To by bylo pozbytých bodů, sebraných řidičáků, pokut!
Obrněné transportéry Stryker a další technika si přes naše území ale klidně projedou. Ba kdesi dokonce i zaznělo, že se občas zastaví a budou diskutovat s obyvatelstvem. Protože čert vem to, že to (zdaleka nejen) našim nebohým a neslavným silnicím rozhodně neprospěje, zatímco vlak by byl dozajista k mání.
Copak to někoho zajímá? Když jsme malí, slabí… A nikdo nedodá „dosti těchto řečí“.
 

Autor: Viktor Pondělík | úterý 17.3.2015 12:00 | karma článku: 31,02 | přečteno: 1191x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0