Když dva dělají totéž…

Slýcháme-li něco o dobrovolnících z řad Evropanů, konajících něco v zájmu migrantů, pak vesměs není žádný extra důvod k jásotu nad jejich počínáním. Protože vesměs pomáhají migrantům k naší škodě.

Kolikrát už jsme třeba zaregistrovali jejich výtky, jak jsme na imigranty zlí! Jak jim nedáváme pořádně najíst, nedopřejeme jim příjemného trávení volného času, držíme je v detenci, chováme se k nim odmítavě až brutálně,… Zaregistrovali jsme i případy, kdy tito dobrodinci dokonce pomáhali migrantům s ilegálním přechodem hranic. Znáte to.

Ovšem tentokrát jsme se prý konečně dočkali i nějakého chvályhodného počinu (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ve-sprchach-nemocte-splachujte-zachod-myjte-si-ruce-jezte-priborem-Podivejte-se-na-VIDEO-pro-uprchliky-436009) těch, kdo migrantům pomáhají. Konečně učinili i něco dobrého, co prospěje nejen přistěhovalcům, ale i nám.

V Německu tak natočili dobrovolníci ze sdružení Asylkreis z města Haltern am See instruktážní video, které neslouží marným pokusům přesvědčit nás o zoufalství a nutnosti migrantům pomáhat. Slouží, nebo alespoň má sloužit, imigrantům a potažmo i místním, soukromí dárci z jejichž řad to zaplatili ze svého.

Video v anglické, německé, arabské a perské verzi informuje přistěhovalce o dost možná i naprostých novinkách pro ony cizince. Že by si tito v tamním uprchlickém táboře třeba neměli ulevovat ve sprchách, měli by po sobě splachovat toalety, mýt si ruce a dokonce i jíst příborem. Mimo to se běžencům představuje i německá ústava, nouzové volání, ochrana životního prostředí, doprava a měna, jsou poučováni o jídle, pití, kouření, nakupování a vratných láhvích, jsou přesvědčováni, aby akceptovali rovnost všech lidí bez ohledu na barvu pleti, sexuální orientaci, pohlaví či náboženství. Je jim přislibováno třicetieurové kapesné na týden a možnost přivydělat si v táboře 1 euro a 5 centů.

A také si imigranti mají podle tohoto videa uvědomit, že jsou v Německu i lidé, kteří se cizinců bojí nebo se chovají agresivně, a pokud na takové narazí, měli by zavolat policii a sami nezasahovat.

Prostě jedna užitečná rada za druhou. Nelze než ono video zvané Refugee guide movie Haltern am See (https://www.youtube.com/watch?v=duxEtdjsKn0#t=5.1681733, https://www.youtube.com/watch?v=xUXa-UebR0I) pochválit.

Ovšem jedna věc mi na tomto počinu přesto vážně připadá smutnou. A to prostý fakt, že toto sklízí (zaslouženou) pochvalu. Že je to dokonce nabízeno hned ve více jazykových mutacích, je to volně i na internetu a slouží to k tamnímu oficiálnímu „vzdělávání“ imigrantů.

Zatímco když s tímtéž před půl rokem přišla v tištěné podobě radnice v německém Hardheimu (http://zpravy.idnes.cz/pravidla-slusneho-chovani-pro-uprchliky-ffs-/zahranicni.aspx?c=A151009_072029_zahranicni_ale), pan starosta si svůj „rasismus“ pěkně odskákal. Protože tohle si přece nemohl k chudákům přistěhovalcům dovolovat!

Autor: Viktor Pondělík | sobota 21.5.2016 11:00 | karma článku: 33,16 | přečteno: 946x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0