Kdo je tady otrokářem?

Tak prý jsme my Češi zase jednou dost špatní. Alespoň tedy podle londýnské nadace Walk Free Foundation, jež prý bádala, jak je tomu v dnešním světě s moderním otroctvím. A dospěla k údajně nelíbivým číslům.

Největšími ostudami planety, tedy státy nejvíce zotročujícími lidi, jsou podle oné nadace Indie, Čína, Pákistán, Bangladéš a Uzbekistán, v nichž má žít celých 58 procent ze všech zotročených lidí světa; a co se pak týká počtu otroků v poměru k počtu obyvatel, má vést Severní Korea před Uzbekistánem, Kambodžou, Indií a Katarem.

A jak si stojí Evropa?

Zde je prý zemí nejvíce zotročující lidi Makedonie, za touto stojí Turecko, Polsko, Bosna a Hercegovina, Rumunsko, Řecko a… my. Tedy Česká republika.

V naší zemi prý žije 42.600 zotročených lidí, tedy čtyři lidé z tisíce. Díky tomu údajně náležíme v rámci Evropské unie k zemím s vysokým stupněm moderního otroctví a jsme ostudami v porovnání s eurounijními i mimoevropskými premianty, tedy hlavně Lucemburskem.

A co je prý příčinou zotročování lidí v současném světě? Nejčastěji se do pozice otroků dostávají lidé kvůli dluhům, ovšem oběťmi jsou často i ženy donucené ke sňatku či nucené k sexuálním službám, uprchlíci a oběti pašování lidí.

A nedobře jsme my Češi dopadli, co se týká zranitelnosti k zotročování a vládní politiky týkající se potlačování otroctví.

Zkrátka jsme jednou z otrokářských zemí Evropy (https://www.novinky.cz/zahranicni/405018-cesko-patri-v-unii-k-zemim-s-vysokym-stupnem-moderniho-otroctvi-tvrdi-zprava-wff.html). Prý. Kolik jenom lidí u nás žije v otrockých podmínkách!

Ovšem…

Jsme vážně takové ostudy, takoví hnusní otrokáři? Nejsou náhodou těmito naopak třeba lucemburští „vzorňáci“ spolu s rovněž vychvalovanými Belgičany, Švédy, Dány nebo kupříkladu ve článku, na který odkazuji, neuvedenými Němci? Nejsou pak osobně přímo králi otrokářského řádu lidé jako pan Juncker či paní Merkelová? Prostě ti, kdo by chtěli ty podle oné nadace nejubožejší z ubohých, chudé uprchlíky a oběti pašování lidí, jakožto bezprávné přesouvat v rámci kvót do zemí jako je ta naše, nutit je tu proti jejich vůli žít a pracovat na nás?

I když to poslední asi ne… Pracovat by u nás ty migranty nenutili. A ani nutit nenechali. Protože žádat po nich práci by bylo hnusným otrokářstvím a diskriminací, jichž je prý u nás i bez oněch kvót dost a dost. Jak praví nadace Walk Free Foundation…

Autor: Viktor Pondělík | pátek 3.6.2016 11:00 | karma článku: 28,58 | přečteno: 922x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0