Jsme míň než pochybní imigranti

Tak mi jedna z aktuálních zpráv z Německa potvrdila, že se stává realitou opak toho, co jsme v dobách vstupu do Evropské unie očekávali. Tedy že se my z „klubu vyvolených“ stáváme ve srovnání s těmi mimo něj méněcennými.

Je to zkrátka tak. Nebo to tak alespoň podle německé poslankyně a předsedkyně klubu bavorské Křesťanskosociální unie v německém parlamentu Gerdy Hasselfeldtové má být (http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/390146-vlivna-nemecka-poslankyne-se-stavi-proti-davkam-obcanum-eu.html).

Tato politička se nyní otevřeně staví proti možnosti občanů jiných zemí EU pobírat sociální dávky v Německu. Nesprávné je podle ní rozhodnutí Spolkového sociálního soudu o tom, že cizinci pocházející ze zemí Evropské unie mají po více než půlroce pobytu v Německu nárok na některé tamní sociální dávky.

Jmenovaná má pro svůj názor i vcelku logické a vlastně i poměrně humánní zdůvodnění. Že prý kvůli těmto dávkám hrozí Německu imigrace chudáků z východoevropských zemí, jež německé dávky, vyšší než výdělky v jejich vlastech, pochopitelně lákají. A to pak na jedné straně zatěžuje německý sociální systém a na straně druhé poškozuje země původu těchto lidí, které na odchodech svých obyvatel tratí.

A tak je podle této poslankyně nutno konat. Ministerstvo práce a sociálních věcí musí podle ní rychle jednat, aby se zabránilo takovéto nové imigrační vlně.

Možná by tyto její názory byly i pochopitelné. Protože logika v nich bezesporu je. Jenže… Zároveň není.

Protože je tato poslankyně považována za blízkou spojenkyni kancléřky Merkelové, jež přece odedávna tak toužila po tom, aby k nim imigranti z kdejaké pochybné destinace mířili. A přitom po nich netouží. Nebo možná sice touží, ale jen po těch exotických. Ne po „našincích“.

Je proti tomu, aby se občané EU s právem na naprosto volný pohyb v rámci celé Evropské unie usazovali v Německu proto, aby časem dostávali nějaké ty dávky. Vyplácet pár eur někomu z cizích Evropanů až po šesti měsících pobytu u nich se jí jeví být absolutně nepřijatelné. To nemíní tolerovat.

Zatímco pro mimoeurounijní imigranty, nejednou i notně pochybné a potenciálně nebezpečné, se v Německu od samého počátku shání bydlení, možnosti integrace, tito jsou krmeni a jinak opečováváni na státní útraty.

A nemohu si pomoci, zdá se mi to hodně podivné. Že jsou lidé z Evropské unie v Německu lidmi druhé kategorie. Že nemají mít ani po dlouhém bezproblémovém pobytu v zemi nějakou tu almužnu, zatímco těm vesměs neasimilovatelným se podstrojuje.

A co vy? Jak se vám líbí, že jste minimálně pro tuto německou političku méně než ti, kdo se často nemíní v nové domovině přizpůsobit a možná po nás budou coby držitelé pasů vydaných Islámským státem v budoucnu za výkřiků „Allah akbar“ střílet?

Autor: Viktor Pondělík | středa 23.12.2015 18:02 | karma článku: 37,77 | přečteno: 1630x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0