Jestli to vyhrají…

Blíží se komunální volby a lidovci pochopitelně nemohou chybět. Už i oni vyrukovali se svým programem, tedy souborem slibů potenciálním voličům.

Tentokrát vsadili mimo jiné i na téma „dostupné bydlení“. Chtěli by prý stavět obecní byty určené mladým rodinám, v nichž by bylo nájemné nižší než v bytech komerčních. V České republice prý totiž chybí 50.000 bytů a je třeba s tím něco udělat (https://zpravy.idnes.cz/komunalni-volby-praha-kampan-kdu-csl-dvd-/domaci.aspx?c=A180913_120456_domaci_bja&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=denni-tisk).

Představili už „udavačskou“ aplikaci s názvem Dostupně bydlet, jejímž prostřednictvím lidé mohou nahlašovat parcely nebo opuštěné domy, kteréžto informace se pak mají předávat starostům a vedení obcí, aby s tím něco dělali, ale jen u toho nezůstalo.

Protože když si prý Česká republika mohla půjčit sto miliard na opravu silnic, má si postupně půjčit úplně stejných sto miliard i na výstavbu obecních bytů pro mladé lidi, tedy hlavně pro lidovci podporované rodiny.

Pro je prý i ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová z ANO a tak nic nebrání tomu, abychom si půjčili a začali stavět.

Aby se mladí měli lépe, aby měli kde bydlet.

A taky… Taky aby měli jednou co splácet. Protože tato země má dluhů zřejmě zoufale málo. Což myslím pochopitelně ironicky.

Proč by lidovci nemohli chtít zadlužit stát dalšími sto miliardami, že? Vždyť to je vlastně „pakatel“. Ani ne deset tisíc korun na každého občana České republiky. Které se už v budoucnu, až to bude problém někoho jiného, věřitelům snad nějak zaplatí.

Po čemž už vážně mohu dodat jenom jediné.

Že jestli lidovci tentokrát s tímto heslem uspějí… bude to znamenat, že se český národ už vážně definitivně zbláznil. Když už se ti politici ani netají tím, že slibují to, na co nemáme, když slibují život na nové dluhy.

Autor: Viktor Pondělík | sobota 15.9.2018 14:55 | karma článku: 8,87 | přečteno: 282x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0