Jak to skoulí s prezidentem?

Když se v Česku někdo nakazí koronavirem, musí povinně do karantény. Čtrnáct dní musí být izolován od cizích lidí a toto opatření musí být ukončeno až lékařem. Ví to všichni a mělo by to také platit pro všechny.

Jenže jak jsme se už mnohokrát přesvědčili, jsou tu jak lidé, tak i zřejmí nadlidé. Pro které to sice také platí, ale… Ale co z toho? Nic.

Zatímco by kdokoliv jiný skončil ve zmíněné izolaci, bez ohledu na to, jaké by to pro něj představovalo komplikace, pan prezident je zřejmě docela jiná kategorie. Je to zřejmě víc než člověk. A tak navzdory faktu, že je tento nakažen a měl by být někde zavřený, chystá ‚Hrad‘ na zítřek slavnostní jmenování nového předsedy vlády právě zmíněným prezidentem.

Jak se to odehraje? O tom zatím nic nevíme. Víme leda to, že zatímco hlavní hygienička i ministr zdravotnictví jednoznačně odmítli, aby se prezident s budoucím premiérem osobně setkal, podle šéfa prezidentova lékařského konzilia to možné je.

A tak se na zítra nabízí neznámo co. Buď bude prezident nedůstojně jmenovat nového předsedu vlády dejme tomu z nějaké izolované části místnosti třeba přes stěnu z plexiskla, nebo se prostě předpisy týkající se koronavirově pozitivních lidí ignorují.

Prezident je přece prezident. Ten přece nemusí to, co musí obyčejní lidé. Ti, kterým už zase vzali většinu vánočních potěšení, kterým hodně zkomplikovali život po návratu z několika afrických zemí, a to ze dne na den. A zřejmě to nevadí ani budoucímu premiérovi, který se s dalšími politiky před pár dny dušoval, jak nová vláda akceptuje všechna protikoronavirová opatření vyhlášená současnou dosluhující vládou v demisi.

Autor: Viktor Pondělík | sobota 27.11.2021 19:25 | karma článku: 0 | přečteno: 7x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0