Jak spasit Švédsko

Ještě že máme génie, jako je pan Paul Romer, nový hlavní ekonom Světové banky. Protože nebýt takových, mělo by Švédsko děsivé problémy s migranty. Zatímco by je mít nemuselo. Protože zmíněný pán ví, jak na to.

A nejen že to ví, ale dokonce se byl ochoten o svou moudrost podělit s širokou veřejností, našince nevyjímaje.

Jak pan Romer před pár dny pravil (http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/169424-dejte-migrantum-vlastni-stat-kde-nebudou-platit-vase-zakony-navrhuje-vlivny-ekonom/), mohlo by se Švédsko bez větších problémů a finančních nákladů vypořádat s ohromnými zástupy migrantů, a to vlastně velice jednoduchým způsobem.

Stačilo by prý, kdyby ona severská země imigrantům darovala kus svého území, na němž by se zřídil jakýsi stát ve státě. Stát, v němž by neplatily švédské zákony, kde by migranti mohli žít po svém, podobně jako tomu už dnes je v případě Hongkongu.

Kdyby dalo Švédsko uprchlíkům k dispozici kus svého území o velikosti zmíněného Hongkongu, což by vzhledem k řídkému osídlení Švédska neměl být problém, bylo by po současných jen těžko řešitelných trablech. Nechali by tam usadit miliony cizích lidí, kteří by měli nezávislost, vlastní zákony a pravidla a starali se sami o sebe, jsa odděleni od zbytku švédské společnosti.

Kolem tohoto území by pan Romer zavedl přísné hraniční kontroly, aby se tamní obyvatelé nemohli dostat na švédskou stranu hranic, zrušil by tam omezující pracovní zákony jako minimální mzdu a pracovní dobu a učinil tak ekonomiku onoho území konkurenceschopnou a vedoucí k hospodářskému růstu.

A bylo by po problémech. A všichni by byli spokojeni.

 

Ovšem navzdory jeho nadšení se domnívám, že onen pán bude muset ještě domyslet pár „maličkostí“.

Třeba jak přinutit migranty, aby se usídlili právě tam, kam je pošlou. Kde budou muset v izolaci pracovat a kam Švédsko nemá posílat své štědré sociální dávky. Protože jinak…

Jinak si Švédsko tímto způsobem pořídí akorát tak milionový radikální Islámský stát, chudou Afriku, válčící Sýrii a problematický Afghánistán v jednom přímo ve svém vnitrozemí. A tohoto souseda by jim věru nebylo co závidět!

Autor: Viktor Pondělík | středa 28.9.2016 15:14 | karma článku: 0 | přečteno: 55x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0