Internet na(ne)štěstí nezapomíná

Je tomu pár dní, co svolal jeden z našich poslanců do Poslanecké sněmovny odborníky a zástupce ambasád muslimských zemí, aby se diskutovalo o islámu. Ovšem tohoto počinu se zúčastnila i paní Klára Samková…

… a tato advokátka a bývalá členka Bloku proti islámu svým projevem přímo vypudila některé ze zástupců islámských zemí (http://www.novinky.cz/domaci/403846-na-seminari-o-islamu-samkova-vyhnala-svym-projevem-muslimy-ze-salu.html). Protože srovnala islám s totalitními režimy a vyzvala k boji proti němu. Žádala, abychom proti islámu bojovali, porazili ho a navždy zamezili jeho šíření. Protože islám je prý zločinná a lidské přirozenosti, důstojnosti a svobodě odporující ideologie, islám je prý stejný jako nacismus, fašismus a komunismus. Je to prý státní zločinná a zločinecká ideologie.

Nu a poté, co se zúčastnění zástupci zemí jako Turecko, Egypt, Saúdská Arábie, Ázerbájdžán, Irák, Palestinská území, Kuvajt a Spojené arabské emiráty zvedli k odchodu, s tím, že tohle vážně poslouchat nemusí, ještě se do nich naše zmíněná kritička navezla s tím, že nás právě sami přesvědčili, nakolik jsou muslimové ochotni naslouchat jiným názorům.

 

Výše uvedené nezmiňuji proto, abych se zastával té či oné strany. Protože koho se zastávat? Té, která tu hlásala líbivý názor, že si u nás můžeme o islámu říkat, co chceme, a „bojovala za nás“, nebo těch, kteří se nemohli neurazit, stejně jako bychom se urazili i my, kdyby nám někdo sáhl na naše hodnoty?

Zmínil jsem to proto, aby se nezapomnělo. Na to, kdo že nás to před oněmi muslimy minulou středu tak přeochotně „bránil“. Protože lidská paměť je nedokonalá… ovšem internet ani po letech nezapomněl.

 

Byla to totiž právě paní JUDr. Klára Samková - Veselá, před čtvrtstoletím poslankyně Federálního shromáždění za Romskou občanskou iniciativu, kdo se u nás už před mnoha lety navážela naopak do našinců (http://romove.radio.cz/cz/clanek/18875). Byla to ona,…

- Kdo veřejně prohlašovala, že naše média informovala o našich Romech naprosto hanebně a propagovala negativní vnímání Romů českou společností. A ona tudíž nemohla být na naše žurnalisty nikterak milá, když jí coby odbornici kladli dotazy, jež už i samy o sobě byly urážlivé.

- Pro koho bylo zdrojem obveselení a zároveň důvodem k pláči, jak naši bílí nebyli schopni a ochotni komunikovat ani s romskou inteligencí, a doporučovala Čechům kurzy normální komunikace s Romy.

- Podle koho je naše společnost natolik špatná, že člověk ani nemusí být Rom, aby se stal pro majoritní společnost zcela neakceptovatelným; stačí, když se menšiny zastává nebo si dovolí poukazovat na to, že vše není až tak docela jednoznačné.

- Kdo kritizoval, že naše vláda vůbec nebojovala proti rasismu.

- Kdo hájila romské kriminálníky; s tím, že Romové patří k nejchudší, nejnevzdělanější a nejnezaměstnanější části naší populace a její kriminalita není kriminalitou Romů, nýbrž určité sociální skupiny. A kdybychom prý srovnali kriminalitu Romů s kriminalitou těch bílých, kteří žijí ve stejných sociálních podmínkách jako Romové, byla by u obou etnik stejná. Což se prý ale našincům nikdy nehodilo do krámu.

- Kdo chtěla vytvoření mechanismů okamžitého trestání rasově motivovaných trestných činů a stálý dozor nad možností vzniku nových fašistických struktur.

- Kdo chtěla výchovu majoritní společnosti k multikulturalismu a dočasné vytvoření zvláštního orgánu státní správy pro multikulturalismus, výchovu Romů a romských dětí ve vlastním jazyce a právo na televizní a rozhlasové šíření informací v jejich řeči, založení odborného národnostního školství a systém dálkového studia středních škol se specializací práce v romských komunitách, podporu romské kultury a založení Ústavu romistiky při České akademii věd.

- Kdo podle vlastních slov uvažovala o odchodu z České republiky, protože se tu cítila být neustále v defenzivě a coby „cikánská advokátka“ tu pociťovala existenční a fyzické ohrožení. Komu docházely síly tu žít, zatímco v mnoha zemích by o její zkušenosti a vědomosti stáli a byli ochotni za ně velmi exkluzivně platit.

- Kdo chtěla, aby naše společnost alespoň poděkovala romským aktivistům, kteří se víceméně neúspěšně, zato však často s maximálním osobním nasazením, s finančními a osobními oběťmi, o sblížení a zapojení do majoritní společnosti pokoušeli.

- Kdo si po zdrcujících zkušenostech nedokázala vůbec představit, že by se Romové ještě nechali přesvědčit k opětovné spolupráci s Čechy, pro koho je obdivuhodné, že se jsou Romové schopni vůbec ještě s Čechy bavit. Po tom všem…

- Kdo tvrdila, že Romové Čechy a všeobecně euroamerickou kulturou hluboce pohrdají, protože nám „jsou zcela cizí pravé hodnoty lidského života“ a třeba chamtivost a zejména chování k postiženým, starým a nemocným považují Romové u bílých za zavrženíhodné vlastnosti. A když si pak s těmito vlastnostmi ještě troufáme odsuzovat jednání Romů…

 

A byla to rovněž paní Samková, kdo varovala, že nevypořádá-li se naše země s „romským problémem“, jenž je ve skutečnosti problémem bílých, bude to znamenat, že se Česká republika nezařadila do megatrendu lidské civilizace, která směřuje ke globalizaci, k promíšení všech na zeměkouli jsoucích kulturních struktur a v neposlední řadě ke ztrátě nadřazenosti euroamerické civilizace. A nedokážeme-li se podle ní my bílí Češi sžít s našimi Romy, tito od nás odejdou a my se tedy nedokážeme sžít ani s následujícími trendy a hrozí zánik nás Čechů i českého státu. Protože…

„… i z biologie je totiž zřejmé, že přežívá pouze ten, kdo je schopen se adaptovat.“

 

A tak paní doktorka Samková přežila a zřejmě i nadále přežije. Protože, jak sama v závěru svého rozhovoru uvedla, „adaptace je vlastnost, ve které jsou Romové mistři hodní následování“. A ona zcela zjevně není výjimkou.

Protože dokázat se takhle přerodit z naší společností znechucené a zničené a o odchodu do ciziny uvažující multikulturalistky v horlivou zastánkyni našich hodnot před nepřizpůsobivými a kritiku neakceptujícími cizorodými muslimy…

Takhle se dokázali překabátit snad leda komunisté po devětaosmdesátém roce.

Autor: Viktor Pondělík | neděle 22.5.2016 11:00 | karma článku: 28,47 | přečteno: 1129x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0