(Humanis)ti se zase vyznamenali!

Tak nám Sněmovna v pátek dospěla k názoru, že by cizincům odsouzeným u nás za úmyslný trestný čin k vězení delšímu než tři roky nebo opakovaně odsouzeným za menší delikty mělo nově hrozit zrušení povolení k pobytu.

Tedy že by se od nás měli vyšoupnout ti naši „hosté“, jimž naše země slouží k páchání nezákonností.

Dále pak by měla existovat i možnost rovnou odmítnout udělení azylu těm žadatelům, kteří se dopustili zvlášť krutého (byť i politicky motivovaného) činu v cizině, respektive zajistit žadatele v případě důvodného podezření, že by představoval nebezpečí pro bezpečnost našeho státu.

Sněmovna sice s odvoláním na nezávislost soudů odmítla těmto přímo nakázat, aby vyhošťovaly zločince a recidivisty z řad cizinců, ale to na jejím vroucím přání tak činit nic nemění.

Nepřipadá mi na tom nic nelogického. Vlastních kriminálníků máme už i tak dost a schovávat u nás kdejakého zahraničního „Krejčíře“ není zrovna moudré a užitečné rozhodnutí. Kdo z cizinců u nás chce pobývat, měl by ctít zákony a nepáchat závažnou trestnou činnost či se opakovaně vysmívat našim zákonům trestnou činností méně závažného druhu. Nemyslíte?

Asi myslíte.

Ale nevládní organizace nemyslí. Ty tento návrh Sněmovny kritizují, připadá jim nespravedlivý. Konsorcium nevládních organizací pracujících s migranty by si přálo, aby v takových případech byla vždy posuzována „přiměřenost“ a aby od nás tudíž zločinci nebyli vyhošťováni automaticky.

Protože takový kriminálník může být přece učiněný chudinka, že? Vždyť jenom si to vezměte! Mělo by stačit, aby u nás jednou jedinkrát někoho zamordoval či mu způsobil nějakou jinou závažnou újmu, mělo by stačit, aby byl opakovaně přistižen dejme tomu při zlodějně… a měl by utrpět újmu v podobě toho, že už ho tu nebudeme chtít a že se snad dokonce bude muset vrátit domů, kde na něj tak dobré podmínky jako u nás nečekají a kde možná už ani nikoho nelze zabít či okrást… Ten, kdo někoho třeba zabil doma, by neměl u nás nalézt útočiště a měl by být snad dokonce ponechán v zemi, kde čin spáchal a kde mu za to snad i hrozí potrestání…

Prostě je to podle našich ctěných nevládních organizací učiněná hrůza. Taková diskriminace! Takové ubližování chudákům cizincům. Kteří by u nás tak rádi žili a přitom… Přitom aby se snad dokonce museli povinně chovat podle litery zákona!!!

Hanba nám!

Nám?

Autor: Viktor Pondělík | úterý 6.10.2015 17:29 | karma článku: 32,44 | přečteno: 1007x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0