Hodně smutný dík angažovaným

Dostal se mi do rukou, tedy do schránky, i jeden z mnoha reklamních letáků. Prezentace obchodu, který nejspíše znáte, který však z důvodu možné skryté reklamy zanonymním. Dostal jsem onen leták, jenž nejen nabízel.

Mimo tradiční ukázky toho, co prý u nich našinec nemůže nekoupit, vyzdvihla tato tiskovina i náš národ, štědré našince. Ty, kteří pomohli věru potřebným.

Ve spolupráci s tímto obchodem vybrali naši angažovaní dobrodějové v minulém roce celých čtrnáct milionů korun. Vybrali je, aby těmito financemi pomohli těm z nás, jimž nebylo přáno. Nakoupily se za ně přístroje, zdravotní pomůcky, léky a ošetřovací materiál pro více než čtyři stovky našich dětí trpících mozkovou obrnou, onkologickým onemocněním, cystickou fibrózou, nemocí motýlích křídel a dalšími nemocemi, u nichž věru není o co stát.

A letos se bude od 16. do 29. listopadu vybírat opět. Aby se opět aspoň trochu pomohlo takto osudem zkoušeným nebožákům.

Chvályhodné! Ba více než chvályhodné! Protože díky nim nebudou naši nemocní tolik strádat, trpícím se uleví a dostane se i na to, na co by jinak peníze zřejmě nebyly. Aspoň některým nemocným v našich řadách bude lépe, bude o ně lépe postaráno. A stát nebo zdravotní pojišťovny to nebude nic stát. Ušetří oněch čtrnáct milionů, které budou moci být použity jinde.

Třeba…

Třeba na pomoc těm našim „nešťastným“ k deportaci odsouzeným migrantům. Těm, kteří prý mají takový strach, že se to podepisuje i na jejich zdraví. Třeba v oněch právě mediálně známých Drahonicích.

Tam, kde doznalo během posledních pár desítek hodin už rovnou sedm nebožáků zdravotní újmu. Dva z mužů určených k deportaci se demonstrativně pořezali a jeden se pokusil napadnout člena bezpečnostní agentury a poté, co byl zpacifikován a odváděn, prorazil hlavou skleněnou výplň dveří a způsobil si řezná poranění na této; po čemž se muselo dvěma dostat ošetření na místě a jednomu v nemocnici. A jeden další zkolaboval (že by kvůli oné slavné hladovce, trvající už přes jeden den, jež vypadá tak, že někteří protestující nechodí na snídani, někteří pro změnu na oběd či večeři a někteří drží hladovku na pokojích, kam jim jídlo donášejí ostatní či si ho tam nechají za vlastní peníze dovážet?) a nyní bude pozorováno, zda někdo z nich skutečně nepřestal jíst docela, aby se takovému případně nabídla zdravotnická pomoc též, vyžadovaly-li by to okolnosti. Případně by mohli potřebovat ošetření i další z oněch protestujících, kteří museli být během proběhlých nepokojů násilím přikurtováni k postelím a pouta je tak potenciálně mohla třeba „závažně“ otlačit, nebo ti, kdo by nyní začali s dalšími protesty a případně se vrhli na pořádkovou jednotku se psy, kteří by je mohli pokousat.

Protože to víte… Těm neoprávněným k odsunu určeným migrantům se i s jejich sebepoškozováním musí pomoci. A kde na to má stát brát, že? Jedině tam, kde není peněz tolik zapotřebí. Kde důležitou pomoc našim trpícím mohou poskytnout i jen dobří lidé s pomocí příspěvků od prostých dárců a díky angažovanosti jednoho obchodu.

To víte… Když se jeden v detenci demonstrativně povrchově řízne do zápěstí, to není sranda. To není maličkost jako dejme tomu rakovina u dítěte…

 

Autor: Viktor Pondělík | čtvrtek 12.11.2015 17:12 | karma článku: 31,56 | přečteno: 870x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0