Díky, paní ministryně

Sice jsem si až do této chvíle (s politováním) myslel, že jsou naši momentální ministři těmi nejhodnějšími na světě, vzhledem k tomu, kolik peněz do našich potřebných i nepotřebných „potřebných“ nacpali, ale možná nejsou.

Což však nevadí. Protože když tito zřejmě nehodlají v budoucnu už tak masivně rozhazovat peníze, které (ne)mají, a slibovat často nesplnitelné, máme tu aspoň paní ministryni práce a sociálních věcí Marksovou, jež se rozhodla alespoň trochu pomoci.

V tomto případě našim osobám samostatně výdělečně činným.

Poté, co naše vláda penzistům automaticky přidala, pak ještě jednou neautomaticky přispěla a nakonec si hodlá uzurpovat právo přilepšovat našim seniorům i v budoucnu bez ohledů na cokoliv a kohokoliv, si zřejmě konečně uvědomila, že nemá bezedný měšec.

A tak se zmíněná ministryně hodlá v dobrém vrhnout na zmíněné samostatně výdělečně činné našince. Aby těmto na stará kolena pomohla, aby je nenechala v bryndě. Až jednou na svém postu nebude, nebo sice bude, ale peníze už nebudou.

Napíše těm statisícům našinců během února dopis (http://zpravy.aktualne.cz/finance/dostanete-maly-duchod-zvyste-si-socialni-pojisteni-marksova/r~634a181ec02e11e59d7b0025900fea04/). Dopis, jenž ale nebude mít příliš líbivý obsah.

V onom dopise varuje ty, kdo platí minimální zálohy na sociální pojištění a jichž je až šest z deseti samostatně výdělečně činných osob, že jim v budoucnu hrozí bída. Totiž ne přímo bída, ale vlastně bída v podobě důchodu, jenž prý bude jen na úrovni dnešních 6.500 korun. A aby ty chudáky neodsoudila k živoření, doporučí jim svým dopisem, aby si zvýšili sociální pojištění. Na modelových výpočtech jim názorně ukáže, že chtějí-li tito jednou aspoň průměrný důchod ve výši kolem dnešních jedenácti tisíc korun, musí přitvrdit a odvádět měsíčně na sociálním pojištění státu přes šest tisícovek. Nebo se zapojit do systému doplňkového penzijního spoření, takzvaného třetího pilíře.

Nebude se prý dnes povinně zvyšovat důchodové pojištění těchto lidí, protože to by se asi podnikající veřejnosti nelíbilo, ale měli by to vědět. A paní ministryně je hodná, že jim to dá písemně na srozuměnou. Informuje je, aby se „polepšili“. Aby platili víc a jednou nestrádali.

Pokud by se snad v budoucnu náhodou objevili ve vládě nějací politici, kteří by opravdu počali razit heslo „každému podle jeho zásluh“. Vždyť co kdyby se chopili moci lidé, kteří by na rozdíl od sociální demokracie svévolně dobrácky nezvyšovali penze více, než praví zákon, jenom v touze po popularitě mezi seniory a následném znovuzvolení?

Autor: Viktor Pondělík | neděle 14.2.2016 11:10 | karma článku: 17,95 | přečteno: 761x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0