Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Další německé (ne)řešení

Tak si Němci tak dlouho zahrávali s ohněm jménem imigranti, až už nebyli a nejsou schopni tento porazit. Jsou v troubě. Nebo v háji, nebo v loji, nebo v něčem jiném. Ale už si prý našli nové řešení, jak zvládnout nezvládnutelné.

Tedy jak prý by se dalo zamezit opakování takových zrůdností, o jakých jsme měli od Silvestra nejednou možnost číst i u nás. Jak zamezit srocování nekalých živlů z řad imigrantů a následnému obtěžování, znásilňování a okrádání lidí těmito.

A člověk až žasne, jak to řešení má vypadat. Jak jednoduché vlastně je. Prostě objevili pomyslný čarovný proutek, jehož mávnutím všechny problémy zmizí. Prý…

Německá vláda prostě přišla s plánem, jak zabránit vzniku imigrantských ghett, z nichž takováto nebezpečenství (nejen) pro místní obyvatelstvo pramení (http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/nemecka-vlada-ma-plan-jak-zabranit-vzniku-ghett-naridi-uprch/r~bf18e62ab88b11e58c6b0025900fea04/).

Uprchlíci si prostě nemají mít možnost vybírat, kde chtějí v Německu bydlet. Tečka.

Doposud to platí pouze pro žadatele o azyl v průběhu řízení, ale ani u nich se prý na dodržování tohoto nařízení zrovna moc nedbá; jenže nově by se to prostě mělo týkat všech. I těch, kdo už v Německu azyl dostali.

Imigranti si prostě nemají mít právo vybírat, kde v Německu budou žít. Má se jim úředně stanovit, kde budou bydlet, a toto mají povinně akceptovat. Čímž se má zabránit vzniku uzavřených komunit cizinců, hlavně ve velkých městech, imigranti se mají tímto způsobem rozptýlit mezi jednotlivé obce a regiony. Což podle vlády usnadní jejich integraci do německé společnosti a též uleví rozpočtům velkých měst.

Ti z vrcholu politické scény Německa podle svých slov věří tomu, že takové opatření v nějaké podobě určitě projde, vstoupí v platnost. Neboť pro schválení tohoto mají koaliční křesťanští a sociální demokraté hlasů dost. A ani paní Merkelová není proti.

A tak má být zaveden institut povinného bydliště pro imigranty. Byť se už nyní ozývají i kritické hlasy. A jakkoliv není snad nikoho, kdo by Němcům tuto kalamitu záviděl, jakkoliv zmíněné nevypadá jako špatné řešení, přece jenom je třeba dát tentokrát za pravdu spíše kritikům. Protože i jejich argumenty svou logiku mají.

Někteří oponenti už k onomu vládnímu návrhu třeba podotkli, že to není ideální řešení, neboť takový imigrant umístěný na venkov či do míst, odkud sami Němci odcházejí, těžko získá nějakou kvalifikaci a práci, nevčlení se do společnosti, skončí na sociálních dávkách a bude zemi trvale na obtíž. Což je připomínka logická…

A pak existují dokonce i připomínky ryze právnické. Že takové řešení porušuje ženevskou konvenci i evropské právo. Že zkrátka není možno někoho jen tak z plezíru takto omezit na svobodě, že jde vlastně o diskriminaci. Sice pochopitelnou, ale diskriminaci. Protože představte si, že by vám bylo nařízeno, že se máte nastěhovat tam a tam a nehnout se odtud. V tom mají svobodu Němci… a musí ji zákonitě mít i jejich „hosté“. Zákon je jeden a platí pro všechny bez rozdílu.

A tak sice není jisté, zda se nakonec německá vláda k tomuto trvalému řešení (za jehož dočasnou obdobu – zadržování pochybných migrantů v českých uprchlických zařízeních – se do nás Němci dříve pořádně naváželi) odhodlá nebo po zvážení důsledků raději cukne, ale každopádně to nyní seriózně zvažuje.

Zdá se, že Německo stojí na hranici mezi dosavadní svobodou a demokracií a… možná i holou existencí. Zvažuje, zda raději být plně demokratickým státem, nebo prostě aspoň být…

Protože se Němcům naprosto pochopitelně nelíbí davy mladých mužů obkličujících, sexuálně napadajících a okrádajících jejich ženy. A možná jim to stojí i za to, aby obětovali kus své svobody. Jak nyní navrhují vládní politici.

Kterým ale uniká, že ani takový krok omezující svobodu pohybu nic nevyřeší. Protože imigranty možná rozpráší po celé zemi, jenže…

Média už to rozmázla. Že oni četní násilníci třeba v Kolíně nad Rýnem neměli svou hierarchii, že se sešikovali přes sociální sítě. A co bude Němcům platné, že budou takoví násilníci rozeseti třeba i po celém Německu? Když se třeba i za dlouhou dobu objeví zprávička na facebooku… a tisíce migrantů ze všech koutů Germánie, z jim vnucených domovů, opět zamíří na organizátorem vybrané místo. A nikdo jim v tom nezabrání. Protože Německo není tak velké, aby třeba i na jeho druhý konec nedojeli pohodlně vlakem, autobusem, taxíkem…

Na „krátkou návštěvu“ s menším přilepšením si na úkor jiných a trochou toho hromadného sexu…

Autor: Viktor Pondělík | středa 13.1.2016 12:34 | karma článku: 30,17 | přečteno: 866x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

Jestli jsem poslední dobou něco neslyšel, pak to byly nějaké pozitivní zprávy. Skoro jako kdyby se všechno dobré ze světa vytratilo a zbylo jenom to špatné. A jako kdyby se navrch všechno smrsklo na pouhou ekonomiku.

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0 | Přečteno: 68x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Skvělý nápad, páni europoslanci

O nás lidech se ví, že si ničíme své životní prostředí. I když se bez přírody neobejdeme, škodíme jí mnoha různými způsoby. A co na to politici?

11.6.2022 v 8:20 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

Když člověk poslouchá řeči našich politiků, nejednou skutečně neví, zda se tomu má smát nebo spíš brečet.

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

V uplynulých letech si svět zvyknul označovat nás Čechy za xenofobní smečku, neochotnou pomáhat nešťastným lidem. Stalo se to běžným tématem od chvíle, kdy začala předchozí migrační krize, a všichni víme, jak se tehdy věci měly.

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

Snad jenom někdo úplně slepý a hluchý by dosud neregistroval, jak se naše země utěšeně (nebo neutěšeně?) zaplňuje běženci z Ukrajiny.

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

VIDEO: Výbuch poničil dům, je prakticky na odpis. Na vině může být fotovoltaika

25. června 2024  16:47,  aktualizováno  21:41

V Šonově na Náchodsku zasahovali hasiči u výbuchu v domě. „Pravděpodobná příčina výbuchu je...

Na Plzeňsku u Seče se srazila auta, jeden řidič zemřel. Havarovalo se i jinde

29. června 2024  19:28,  aktualizováno  21:37

Smrtí jednoho z řidičů skončila sobotu odpoledne nehoda u Seče na jižním Plzeňsku. Na silnici první...

Sesuvy půdy v Kyrgyzstánu mají sedm obětí, pět z nich jsou děti

29. června 2024  21:15

Sedm lidí včetně pěti dětí zemřelo na jihu Kyrgyzstánu při sesuvech půdy. Informovala o tom v...

V AfD si nechali staré vedení. Na demonstraci se vážně zranili dva policisté

29. června 2024  13:03,  aktualizováno  20:53

Alternativa pro Německo (AfD) si v sobotu v Essenu na úvod dvoudenního sjezdu vybrala jako své...

Pozor na jahody. Ve Švédsku z jejich prodeje těží i gang vedený vládcem Jahodou

29. června 2024  20:30

Že se stačí podívat, jestli nejsou pomačkané nebo nahnilé? Švédové nakupující jahody od stánkařů u...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik