Chvályhodné. Tak trochu…

Tak se ve čtvrtek 10. března od 12 do 19 hodin uskutečnil v aquaparku Centra Babylon Liberec den s ukázkami první pomoci a praktickým nácvikem záchrany tonoucího. A určitě to nebyl špatný nápad.

Protože jeden nikdy neví, k čemu se kdy může nachomýtnout. A umět někomu zachránit u vody třeba i život, to nemusí být k zahození. Znáte to… náhoda je blbec.

A tak se návštěvníci této akce (http://www.libereckenovinky.cz/sid%3Dml32avcnhgr89o9kjrvmmlh5a1/zpravy/regiony/v-aquaparku-se-navstevnici-dozvedi-jak-zachranit-tonouciho/) dozvěděli, jak zachránit tonoucího. Jak ho vytáhnout z vody, jak ho resuscitovat na břehu, jak ošetřit nebezpečné rány či zlomeniny, jak provádět umělé dýchání a masáž srdce.

A tato atrakce neznamenala ani žádné zvýšení obvyklého vstupného. Pojištěnci tuto akci organizující zdravotní pojišťovny měli dokonce vstup zdarma.

Jak říkám – skvělý nápad. Protože u vody se může stát ledacos a lidé by si měli umět v nouzi pomoci. A jednu z takových pomocí jsme se tam mohli naučit tentokrát.

Ovšem na vavřínech bychom usínat neměli. Protože tato akce ani zdaleka nezahrnula řešení všech existujících problémů. Ani její účastníci nebyli náležitě poučeni o tom, jak si počínat ve všech krizových situacích u vody.

A tak by se měl příště tento program podle mého názoru ještě více rozšířit, obohatit.

Protože nikomu z přítomných tu nebylo třeba předvedeno, jak na plovárně zachraňovat dejme tomu osobu… jež je tam se sexuálním podtextem napadena migranty. A mnozí z nás, včetně účastníků výše zmíněné akce, tak dodnes vesměs neví, jak si v takové situaci počínat.

Aby náhodou exotickému útočníkovi nedej bože neublížili ještě více než naše cizinecká policie a detenční zařízení. Protože to by mohlo mít i hodně nepříjemné následky...

… pro toho, kdo by se jal napadeného nebožáka zachraňovat.

Protože znáte to… Zatím naštěstí jen z německého a švédského zpravodajství (http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/148188-migrant-unesl-v-nemeckem-bazenu-maleho-chlapce-v-rakousku-obtezoval-afghanec-sedmiletou-divku/)…

Autor: Viktor Pondělík | pátek 11.3.2016 10:52 | karma článku: 12,07 | přečteno: 205x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0