Bylo zjištěno, že…

Evropská komise vybádala ve své studii docela překvapivou věc. Totiž překvapivou jak pro koho. Pro soudné lidi nikoliv. A sice že města, jež zasáhla migrační krize, zaznamenala velký pokles životní úrovně.

Podle této studie (http://moneymag.cz/aktuality/5644-mesta-zasazena-migracni-krizi-zaznamenala-velky-pokles-zivotni-urovne) to v oblasti životní úrovně odskákala nejvíce města, do nichž přišlo nejvíce migrantů. Dotazování analyzující kvalitu života proběhlo ve třiaosmdesáti městech Evropy a byl zjištěn výrazný negativní dopad příchodu cizinců na život místních.

Ve dvou z pěti takových měst prý nejsou cizinci dobře integrovaní, nejhůře na tom jsou v tomto ohledu Atény, Malmö, Řím a Istanbul. A ve srovnání s posledním podobným výzkumem, jenž se realizoval v roce 2012, si nejvíce pohoršili právě v tureckých městech a bulharské Sofii. Ovšem ke dnu zamířily i Řecko a Itálie, přes něž se do Evropy migranti valí, v tamních městech není přítomnost cizinců vnímána pozitivně.

Se vzděláváním, bydlením, štěstím a dopady migrace jsou na tom nevalně hlavně v Istanbulu, Palermu, Aténách, Neapoli a maďarském Miškovci.

 

A co mezitím u nás?

Našinci jsou prý, jak praví STEM, se svým životem nebývale spokojení (http://www.novinky.cz/domaci/393816-cesi-jsou-se-svym-zivotem-nebyvale-spokojeni.html). Více než tři čtvrtiny z nás byly údajně loni se svým životem spokojeny, pro 67 procent z nás byl rok 2015 úspěšný a každý druhý z nás považuje loňský rok za úspěšný i pro celou naši společnost.

 

Divné, že?

Jak se ještě donedávna vtloukalo i do našich hlav, měli to být právě imigranti, kdo nám přinesou prosperitu a nadějnější vyhlídky do budoucna. Říkala Evropská unie…

Tak proč si tu lebedí právě Češi, jimž se imigrantů na rozdíl od těch výše zmíněných zemí a měst nedostává? Proč právě my nejdeme ke dnu, jsa postiženi nedostatkem „čerstvé krve“? Proč se nám ti „zavalení“ ne a ne posmívat?

Autor: Viktor Pondělík | úterý 9.2.2016 17:54 | karma článku: 38,42 | přečteno: 1401x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0