Ach, ti vědci…

Ještě jsem nestačil ani zapomenout na obsah svého zdejšího článku o hovězím dobytku, jenž nám prý škodí více než naši čtyřkoloví plechoví miláčci, a už mi byl představen vědecký objev jiný. Objev dozajista též zaznamenáníhodný. Aspoň pro mne, který jsem ho zaznamenal.

O tom, že krávy škodí zdraví, už ode mne ze článku stejného názvu víte. Ale víte, co naopak člověku prospívá?
Jistě, vím, co začnete omílat. Vitamíny, pohyb, pestrá strava, zřeknutí se kouření, alkoholu a jiných drog,… Ale to už dávno víme všichni. Jenže…
Podle vědců z Harvardu, kteří jsou údajnými experty na geriatrii, prospívá našemu tělu i duchu a prodlužuje prý dokonce život i milování. Samozřejmě nikoli dejme tomu láska k Sovětskému svazu nebo náklonnost k zdraví neprospěšným látkám, ale milování se jako milování se. A dotyční vědci mají zjevně na mysli milování se nikoliv ve smyslu milování sebe sama, ale ve smyslu sexu.
Jak zmínění předestřeli v médiích, máme se milovat, protože je to příjemné a navíc to i prodlužuje život. Má to prý řadu blahodárných účinků a pokud to budeme provozovat alespoň třikrát týdně, prodloužíme si prý své žití možná až o deset let.
Co stojí za tím, že ho máme při sexu delší? Myslím život, vy chlípníci!
Sex prý nám posiluje kupříkladu srdce, neboť toto svými výkony v posteli stimulujeme k činnosti a mimo jiné prý takto snižujeme i riziko infarktu.
Současně tímto způsobem rovněž spalujeme energii a zbavujeme se tak zatěžujících přebytečných kil.
Produkujeme při tom i testosteron, jenž nám udržuje zdravé svaly a kosti.
Pozbýváme tím depresí, neboť nás hřeje vědomí, že nás někdo miluje, a navíc si tím vyrábíme endorfiny, takzvané hormony štěstí. Nebolí nás (tolik) hlava, slábnou migrény i chronické bolesti hlavy.
Tyto hrátky omezují uvolňování stresových hormonů, což napomáhá dejme tomu ke snižování vysokého krevního tlaku, jenž je stresem vyvoláván.
Díky uvolnění tímto způsobem lépe spíme, aniž bychom museli polykat nějaké chemické prevíty z lékárny.
Díky sexu produkujeme více látek posilujících naši imunitu, což nás chrání před infekcemi typu rýma či chřipka.
Díky produkci estrogenů máme lepší pleť a kvalitnější vlasy.
Ovšem nejenom navenek se příznivý účinek projevuje – protože prý počet ejakulací souvisí i s rizikem rakoviny prostaty. Čím více je těchto, tím méně je této.
No a rozhodně ne nedůležitým je prý to, že sex zlepšuje produktivitu mozku a podporuje činnost té jeho části, kde se kromě jiného nalézá paměť, takže se díky němu stáváme inteligentnějšími.
A když to říkají vědci…
… zamyslel jsem se nad sebou. A rozhodl se, že sex pro mne bude tou pravou volbou. Protože i já chci dlouho a zdravě žít.
A tak jsem se vrhnul na sex. Přímo pohlavně. Totiž po hlavě. A dopadlo to tak, jak to dopadlo.
Zatracení vědci!
Nemaje (v mnoha případech naštěstí, v tomto však naopak ke svojí škodě) manželku jsem se vrhnul na první děvče, které mi zkřížilo cestu. A musel jsem uznat, že ti vědci rozhodně nemluvili do větru. Protože jak jenom bylo stimulováno mé srdce, když jsem toto děvče, ječící hrůzou, honil po parku, kterým přede mnou prchalo! Kolik jen mne tato honička stála kalorií, jimiž mé tělo oplývá ve více než hojné míře! Škoda jen, že už nejsem svěží jako zamlada a dotyčná mi tak utekla dříve, než jsem si s ní mohl upevnit zdraví a prodloužit život ještě více…
Ale nevadí. Protože jsem objevil schůdnější cestu. Cestu vedoucí ke státní hranici, lemovanou mimo krásné krajiny i lehkými děvami. A s jednou takovou jsem si posléze v mlází počal udržovat zdravé kosti a svaly a prospěl své prostatě.
A abych byl ještě zdravější, vzal jsem si tuto posléze i do svého hotelového pokoje, kde se potvrdila i další tvrzení zmíněných vědců. Jak jenom jsem ze sebe dokázal setřást stresové hormony a klesl mi tak dozajista krevní tlak! Jak jenom jsem byl pro změnu naplněn hormony štěstí! Pryč byly deprese, zmizela migréna. A poté jsem spal úplně jako nemluvně.
Ovšem něco se v tom výzkumu nakonec zřejmě zvrtlo, něco se nedotáhlo do konce.
Ráno jsem se totiž probudil s bolestmi hlavy většími než kdy dřív. Protože jsem byl ukolébán nejen sexem, nýbrž zřejmě i uspávaččiným rohypnolem. Probudil jsem se obrán úplně o všechno, oděvní svršky a spodky nevyjímaje. Navzdory v noci posilovanému srdci jsem byl rázem na infarkt.
A neskončilo to bohužel ani tímto. Protože i v jiných doporučeních se vědci ‚sekli‘. Protože neuplynulo mnoho času a má pleť… To, co mi na ní zejména někde vyrazilo, nebylo ani trochu lepší pleť připomínající. A vlasy? Ty doznaly újmy též, když jsem si je rval cestou z venerologie, kde mi bylo oznámeno, že se mi rozhodně nepodařilo posílit imunitu. Právě naopak.
Ovšem abych neskončil negativně… Ti vědci měli pravdu, že se díky sexu stáváme inteligentnějšími. Protože tak blbej, abych si s takovým děvčetem ještě někdy něco začal, už nikdy nebudu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Viktor Pondělík | neděle 10.8.2014 8:00 | karma článku: 11,48 | přečteno: 661x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0