Otevřený dopis ministryni obrany

Ministryně obrany Jana Černochová oznámila, že navrhne darovat Ukrajině dělostřeleckou munici. Ale dar by měl přinášet radost, nikoliv smrt. Munice není dar, je to zlo.

Vážená paní Černochová,

V mediích byl publikován Váš návrh, aby Česko podpořilo Ukrajinu dodávkou dělostřelecké munice. Tuto dodávku jste označila za dar. V současné době, kdy se slovo válka objevuje ve slovech všelijakých prapodivných politiků s nepříjemnou kadencí samopalu vzor 24.

Jste dočasně ministryní obrany, ale doživotně jste ženou, u níž se předpokládá, že bude šířit lásku, něhu, krásno, mír v duších svého okolí, udržovat příjemné teplo v krbu. A z krbu sálá pohoda, pokud tam přikládáme vyschlé březové či bukové dřevo, nikoliv náboje či granáty.

Je evidentní, kdo napětí na rusko-ukrajinské hranici přiživuje ústy bezcharakterních politických loutek s válečnickou rétorikou, nebezpečnými kašpary na provázcích zbrojařských koncernů, které potřebují odbytiště pro své výrobky, ústy provokujících mediálních komentátorů, plujících na některé z ideologických vln. Válku nepotřebují a nechtějí ani Rusové, ani Ukrajinci, ani Američani, ani Afghánci nebo obyvatelé Česka. Normální člověk nechce válku, chce mír. K čemu byla dobrá poslední dlouhá válka v Afghánistánu? K ničemu.

Darování dělostřelecké munice je prapodivný dar, který nikomu v ničem nepomůže a pouze eskaluje napětí. Od ženy v pozici ministryně obrany bych očekával výhradně mírové návrhy na řešení krize, ten hlas rozumu od Vás zazněl, i když je fakt, že slaboučký hlásek malého bezvýznamného Česka v globální politice má sílu šepotu v bouři.   

Paní ministryně, uvědomujete si, že ten Váš dar má zabíjet lidi, kterým jsou geopolitické hrátky psychopatických vůdců a zbrojařských koncernů úplně ukradené? Dary mají přinášet radost, ne smrt a utrpení. V první světové válce zahynulo nesmyslně 37 milionů lidí, v druhé světové už 72 milionů. Dokážete si představit, kolik by to bylo ve třetí světové? Paní Černochová, jste nejen ministryně obrany, ale především žena. Munice není dar, je to zlo. Make Love, Not War.

S úctou,

Jaroslav Pomp    

Autor: Jaroslav Pomp | pondělí 24.1.2022 11:41 | karma článku: 42,01 | přečteno: 1682x