Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Profláknuté ksichty si většinou polepšily

Fascinuje mě snaha představitelů všech našich politických stran přesvědčovat veřejnost o jejich snaze očistit své řady od členů s „profláknutými“ ksichty. Stačí se letmo podívat na aktuální situaci po volbách a vidíme, že jde o další trik na voliče. Jmen, která bych mohl uvést jako odstrašující příklad hamižnosti, bezohlednosti, farizejství, neschopnosti, velikášství a pohrdání základními principy demokracie, je nespočet. Každý ví o čem mluvím, ale to jediné, co dnes můžeme udělat, je smířit se s tím.

zdroj Moda.cz

Jen tak namátkou musím připomenout madam Řápkovou, která si beztrestně dělá srandu z celé naší legislativy, a zasedá v PČR, přestože dosud neobjasnila své předchozí trapné kauzy. Podobně bývalý starosta Prahy 5, notně profláknutý Jančík prý opět má teplé hnízdečko.

Také bývalý hejtman Severočeského kraje Šulc, který se už proslavil mnohými průšvihy, je „za vodou“. Naposledy mě pobavil svým vystoupením v televizi při obhajování nesmyslných, absurdně vysokých výdajů za nákup zdravotnické techniky. A to mu nepočítám skóre za jeho předchozí podezřelé počiny v bývalé funkci.

Sever naší republiky je přímo kabinetní ukázkou svévole a nečestného počínání. Dokladuje to mj. i kauza, jak primátor Ústí nad Labem Vít Mandík a jeho kolegové z výboru Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad schválili tučnou dotaci firmě, kterou Mandík vlastní. Firma Ekofin PC, jejímž jediným jednatelem je právě Mandík, získala dotaci více než 80 milionů korun na stavbu luxusního hotelu. Ekofin PC prý chce u ústeckého výletního zámečku Větruše postavit hotelovou přístavbu se třemi patry a podkrovím.

Podle odhadů má vše stát zhruba 150 milionů korun. Společnost už od ústecké radnice koupila exkluzivní pozemky za 1,5 milionu korun. „Bylo to pouze formální schvalování. Hodnotitelé projekt ohodnotili velmi dobře, a proto mu byla dotace udělena,“ řekl Petr Benda, člen výboru, který o přidělení dotace rozhodl. Na dotaz, zda nevadí, že tolik peněz dali svému kolegovi, Benda neodpověděl.

„Byl by hřích, kdyby se to Mandíkově firmě neudělilo,“ reagoval jiný radní, zmíněný Jiřík Šulc. „Neposkytnout dotaci společnosti, která úspěšně předloží projektovou žádost jenom proto, že její jednatel je následně zvolen do veřejné funkce, není v tomto případě možné. Odporovalo by to pravidlům rovného přístupu při rozdělování evropských dotačních prostředků. Žadatel by se mohl úspěšně bránit tím, že se jedná o diskriminaci.“

Je to prostě k neuvěření. Na svých místech zůstávají rasisté, potažmo fašisté, zloději, tuneláři, lidé s nejasnou minulostí, ba dokonce i ti, na které publicisté vydolovali kdejakou špínu. Včetně všech těch, kteří mají „zásluhu“ na kolapsu naší ekonomiky, jako například všeho schopný pan Kalousek, který byl v minulosti při všech kiksech. A teď mi řekněte, jak se má obyčejný smrtelník bránit, když i volby jsou u nás „pro kočku“, jak dokumentují i ty minulé, z nichž začasté vzešla koalice ODS a ČSSD?

Takže co budeme dělat příště? Nepůjdeme vůbec volit nebo se spolehneme na osud? Jak ovlivníme, aby náš hlas něco znamenal? Inu – otazníků je přespříliš a je na každém z nás, aby zvážil východiska. Já osobně zastávám názor, že je nejvyšší čas vyměnit klíče za lískovky. Defenestraci zatím nedoporučuji.

P.S.: Doufám, že jste si povšimli, že neuvádím politickou příslušnost jednotlivých aktérů, neboť je to naprosto nadbytečné. Bordel je kam se podíváš

 

Zdroj: Parlamentní listy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Vrabec Ing | pátek 10.12.2010 20:05 | karma článku: 16,01 | přečteno: 1124x
  • Další články autora

Ladislav Vrabec Ing

Je náš stát v rukách mafiánů?

Přiznávám, že už dlouho jsem nečetl tak skvělý, odborně i novinářsky erudovaný článek, jaký čtenářům nabídl 26. června pan Jan Urban na blog.aktualne.cz pod titulem Mafie jako paralelní stát. Tak se mi líbil, že jsem měl nutkání opatřit si klobouk, smeknout jej a hluboce se autorovi poklonit (bohužel mám trochu problémy s páteří, tak by to asi nešlo až k zemi). Ale vezmu-li v potaz fakt, že na rozdíl od lidí, o nichž je v článku řeč, kteří si páteř křiví vědomě a rádi, není to se mnou tak zlé.

30.6.2014 v 14:53 | Karma: 25,98 | Přečteno: 765x | Diskuse| Politika

Ladislav Vrabec Ing

Maličkosti, které potěší

Není toho mnoho, nad čím by mohl občan v české kotlině plesat. Ať se podívá kam chce, jeho oči málokdy a málokde zaznamenají něco radostného, nad čím by se mohly radostí rozzářit a přenést ten libý pocit do duše. Odhlédneme-li od záležitostí materiálních, kde náprava naráží na chronický nedostatek finančních prostředků (jen Bůh a Kalousek vědí kam mizí), dostaneme se k duchovnu, potažmo mezilidským vztahům, morálce a charakteru.

15.6.2014 v 10:11 | Karma: 6,48 | Přečteno: 170x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Vrabec Ing

Proč morálka a charakter zmírají na úbytě?

Už několikrát, naposledy v článku „Odkud jste přiletěl, pane Šimoníku?“, jsem se dotkl problému nad jiné důležitého, a to úbytku morálky a charakteru v naší společnosti. Vzhledem k tomu, že se mne tento problém dotýká už téměř osmdesát let, domnívám, že vím o čem mluvím a že mám právo o něm mluvit.

2.6.2014 v 14:58 | Karma: 23,61 | Přečteno: 1212x | Diskuse| Společnost

Ladislav Vrabec Ing

Odkud jste přiletěl, pane Šimoníku?

Stále častěji se mi v poslední době stává, že nad některými názory a počiny našich politiků a jejich přicmrdovačů mi zůstává rozum stát. Naposledy jsem měl ten pocit po přečtení článku pana Bronislava Šimoníka „Demokracie a svoboda skončily, zapomeňte...“, zveřejněný na blogu.idnes.cz. Rozhodně nemám v úmyslu pana Šimoníka jakkoliv urazit, tím spíš, že je to prý chytrý, vzdělaný a úspěšný podnikatel, ale na ty bláboly, které v článku vypustil do světa, cítím povinnost reagovat.

31.5.2014 v 9:40 | Karma: 24,78 | Přečteno: 1303x | Diskuse| Společnost

Ladislav Vrabec Ing

Co mi už rozum nebere

V poslední době je čím dál víc věcí, které mi už rozum odmítá brát. Poctivě jsem se nad tím jevem zamyslel a hledal chybu, především v sobě. Říkal jsem si: nejsi přece ekonom, psycholog ani psychiatr, starej už jsi jak Metuzalém a rozum necháváš pomalu za sebou, tak se do ničeho nemontuj a spoléhej na odborníky, kterými se to u nás přímo hemží.

26.3.2014 v 15:37 | Karma: 30,16 | Přečteno: 1304x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

VIDEO: Bouřka strhla na lidi v Bombaji obří billboard. Desítky jich uvěznil

13. května 2024  21:28

Nejméně osm lidí zahynulo v indické Bombaji po pádu obřího billboardu, který v pondělí strhla...

Američana zadrželi v Istanbulu s 1 500 štíry a pavouky, přitom měl povolení

13. května 2024  19:13,  aktualizováno  21:08

Turecká policie zatkla muže, který se podle ní pokoušel ze země propašovat vzácné jedovaté pavouky...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1547x
Přes pokročilý věk a nabyté zkušenosti stále ještě novinář...

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články