ODS usiluje o vylepšení image

Velice mne zaujala snaha ODS o vylepšení svého současného postavení na politické scéně. Přichází s nimi, jak jinak, právě v letošním supervolebním roce, kdy jí, díky různým personám non grata a jejich kiksům, hrozí blamáž.

foto Tydenik R.Zlatohlávek

Přitom času na různá opatření, včetně nezbytných personálních změn a „čistek“, měla habaděj. Jenže dobrá vůle chyběla. Přitom o nutnosti ozdravět vztahy uvnitř ODS a zbavit se všech, kteří jí dělají ostudu, už cvrlikali před drahným časem vrabci na střeše, včetně mne.

O tom, že máme svobodu, nelze pochybovat. Každý může vycestovat kam chce, může bez hrozby sankcí říkat co chce, pokud to nejsou pomluvy, urážky, rasistické, xenofobní výroky atd. (Praxe však také potvrzuje platnost rčení, že nejsvobodnější lidé jsou u nás ti nejbohatší či nejvlivnější. Já naši současnost bez váhání označuji za právní chlév). Ale k věci.

O tom, že ODS kazí renomé mnozí členové jsem už ve svých článcích dávno psal a mnohé ty profláknuté ksichty jsem vyjmenoval. A to je další tvář naší svobody: já jsem svobodně napsal svůj názor a vedení ODS se na mne (nejen) svobodně vykašlalo. Nestalo se, stejně jako v mnohých jiných do nebe volajících případech a kauzách, zhola nic.

Včera jsem se pobavil nad komentářem MF DNES v němž bylo uvedeno, že poslední záchranou ODS je zbavit se černých duší, sporů a „srovnat“ Prahu, protože se bojí drtivé volební porážky. A tak občanští demokraté pojmenovali své tři největší slabiny, s nimiž se chtějí vyrovnat. Hodlají působit jednotně, vyhnout se kritice nespokojených regionů a najít společnou řeč. Tu už „na oko“ našli Topolánek s Bémem.

Dokonce se umoudřil i všekaz Ivan Langer, který ještě koncem minulého roku chtěl skončit s vedením kampaně ODS. S mobilem u ucha pan místopředseda radil: „Dneska v tom rádiu řekni, že zatímco ČSSD zavírá před černými dušemi oči a TOP 09 zavírá stranu, my to jako jediní řešíme.“ Člověk, s kterým mluvil, měl nějaký vlastní nápad. „Ne, tohle neříkej, tím to zbytečně rozmělníš!“, důrazně opáčí stratég modrých. Na druhé straně linky předseda ODS Mirek Topolánek zavěsí a za pár hodin řekne v rádiu skoro doslova přesně to, co mu Langer radil.

Škoda, že se chlapci na problémy své strany nedívají trochu komplexněji. Zjistili by, že změna image není kosmetický zákrok

zdroj: http://zpravy.idnes.cz/posledni-zachrana-ods-zbavit-se-cernych-dusi-sporu-a-srovnat-prahu-1dq-/domaci.asp?c=A100201_085136_domaci_lpo

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Vrabec Ing | úterý 2.2.2010 17:57 | karma článku: 12,59 | přečteno: 855x
  • Další články autora

Ladislav Vrabec Ing

Co mi už rozum nebere

26.3.2014 v 15:37 | Karma: 30,16