Kmotrové nabíjejí zbraně – lovnou zvěří John a VV

Po nástupu vládní trojkoalice v čele s Petrem Nečasem se zdálo, že jsme konečně vykročili správnou cestou, vedoucí k pozvednutí naší ekonomiky, a v neposlední řadě i morálky společnosti. Jak se postupně ukazuje, byli jsme opět podvedeni. Slovo mají znovu ti (po kolikáté už ?), kteří naši naši vlast do problémů přivedli.

Foto Jan Zátorský

Od pana premiéra se očekávalo, že se vzhledem ke svému morálnímu kreditu nebude s žádným zlodějem a podvodníkem ve vládě, na ministerstvech, úřadech či v samosprávě moc párat. Jenže já mám pocit, že pomalu začíná podléhat tlakům valícím se něj ze všech stran a zakrátko bude i on zařazen mezi lovnou zvěř.

A pokud jde o Radka Johna a jeho stranu? Všichni kmotrové, šíbři a podvodníci patrně zpočátku předpokládali, že se vzhledem ke své politické nezkušenosti „historicky znemožní“ sami. Ale aby to „posichrovali“, vytahují ze svých kouzelnických rukávů a tajných kapes, naditých zlaťáky, různé falešné karty. A postupně v házení klacků pod nohy přitvrzují, jelikož se ukazuje, že John to myslí s vymýcením korupce vážně. Kdyby se ovšem ukázalo, že klacky nestačí, jistě nebudou váhat přerazit mu nohy. Často si kladu otázku, je-li Nečas schopen tuhle válku ukočírovat.

Zarmouceně sleduji, jak se do této leče s ochotou zapojují sdělovací prostředky, u kterých mají „zelenou“ politici, kterým nedávno voliči vystavili „červenou“. Především se činí různé šedé eminence, které mají ze všech bordelů, panujících v našem „právním státě“, tučné prebendy. Samostatnou kapitolou v tomto výčtu střeleckých manévrů je pan prezident Václav Klaus, jehož některé výroky svědčí o tom, že začíná být mimo mísu.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Vrabec Ing | pondělí 13.12.2010 12:23 | karma článku: 22,38 | přečteno: 1347x
  • Další články autora

Ladislav Vrabec Ing

Co mi už rozum nebere

26.3.2014 v 15:37 | Karma: 30,16