Budeme se taky distancovat?

Kdo se alespoň občas porozhlédne po naší politické scéně, nemůže si nevšimnout, že papaláši hlavních politických stran se nyní stále častěji uchylují k tragikomickému triku, jehož cílem je oblbnout voliče – když se některý partajní souvěrec dopustí trestného činu, lumpárny nebo jedná v rozporu s dobrými mravy, ihned se od něho veřejně, demonstrativně distancují. Mám obavy, že je z toho budou brzo bolet huby.

foto Sváeek mfd

Zpočátku naši všemocní dobře věděli, že většina do nebe volajících kauz bude zametena pod koberec a tak se ani moc nesnažili dát najevo aspoň pohoršení nebo vyloučit hříšníka ze svých řad. Jenže teď jde do tuhého. Výčet průšvihů členů politických stran už nabyl hrozivých rozměrů a neustále se objevují další a další.  
Už mě napadlo, že by to všechno mohlo skončit samo od sebe. Jelikož nelze předpokládat, že by si naše VIP garnitura dokázala něco utrhnout od úst, budou nepochybně vycházet na světlo boží nové, případně staronové průšvihy a podrazy, takže se dámy a pánové postupně navzájem vyfaulují, ba přímo vydistancují. 
Ale asi to je naivní představa. Znáte to. Chobotnice má chapadel na rozdávání a když jedno useknete, naroste jí nové. Jediná možnost je prý trefit se hlavonožci rovnou mezi oči.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Vrabec Ing | středa 17.2.2010 14:26 | karma článku: 18,60 | přečteno: 1462x
  • Další články autora

Ladislav Vrabec Ing

Co mi už rozum nebere

26.3.2014 v 15:37 | Karma: 30,16