Letos budeme všichni volit komunisty

Letos budeme opět volit naše zastupitele do Parlamentu ČR. Připravil jsem krátké zamyšlení nejen nad očekávaným výsledkem voleb, ale i nad jeho příčinami a hlavně dopady. 

Časy se mění. Principy, které fungovali ještě nedávno už jsou minulostí. Zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem jako by potvrdilo to, kvůli čemu dlouholetí političní matadoři nemohou klidně spát. 
Politický úspěch je dnes předurčen především těm, kteří se orientují v marketingu, kteří umí zdařile využívat populismus a ovládají sociální sítě. Buďme upřímní - bohužel (nebo bohudík) nežijeme v zemi, kde je každý zkušený ekonom, odborník na dopravu či třeba druhý Ámos Komenský. Lidé spoustě věcem, které souvisí s řízením státu nerozumí. V různých problematikách vidí pouze jednu stranu, vidí to nejjednodušší řešení, které je ovšem často to nejvíc nesmyslné. Já to cítím sám - spousta věcí se mi třeba nelíbí, ale musím uznat, že bych je asi nedokázal vyřešit. Jak potom ale obyčejné lidi oslovit?
Letošní volby budou nejspíše přesně ukázkovým příkladem toho všeho, co píši. Jednu věc předpokládají všichni - vyhraje hnutí Ano a Andrej Babiš. Další místa odsadí ČSSD, Komunisti a nejspíše se i trochu vzchopí ODS a KDU-ČSL. Top 09 nejspíše ztratí mnoho svých voličů, z nichž někteří přejdou k Ano, jiní "se vrátí" k ODS. 

Výhra hnutí Ano ale bude velmi smutná. Všechny ostatní strany se totiž spojí proti hnutí Ano s heslem "ochrana demokracie proti oligarchovi" a utvoří velkou koalici. A nebudou moci vynechat ani komunisty, protože kdyby ano, utvoří s nimi samostatně vládu hnutí Ano. Achjo.
Takže si oddychněte a uvolněte se - ať už budete volit kohokoliv, ve vládě nakonec budou i komunisti. Strana, která své příznivce láká na nejgeniálnější marketingový tah na politické scéně - na slovo "komunistický". Nic víc nepotřebují. Však vy budete potřebovat nás.
 

Autor: Lukáš Polcr | čtvrtek 9.2.2017 11:06 | karma článku: 18,31 | přečteno: 1040x
  • Další články autora

Lukáš Polcr

Opatření, opatření, opaření...

24.2.2021 v 13:32 | Karma: 18,32

Lukáš Polcr

Radosti zimního automobilismu

9.1.2019 v 8:46 | Karma: 26,61