Vodrážka z ODS chce další peníze.

Zásahem Ústavního soudu a zrušením předčasných voleb přišly politické strany o velké peníze, které investovaly do volebních kampaní. ODS nyní chce nyní tyto peníze získat od občanů zpět. Jenomže co to byly za peníze, které politické strany utopily v zrušením voleb ze dne na den zbytečných kampaní?

Politické strany nepodnikají, tudíž žádné peníze a statky svou činností nevytvářejí. Snad až na ojedinělé pronájmy svých nemovitostí. Naopak politické strany jsou jednoznačně spotřební subjekty, do kterých je každý rok třeba koruny nalévat, u našich největších stran až stovky miliónů. Každá strana tedy nenasytně sosá peníze ze svého okolí. Peníze vyplývající z členských příspěvků neboli peníze z vlastních zdrojů politických stran jsou u nás jen velmi malým zlomkem příjmů stran, trochu větší částí bývají příspěvky od sponzorů. Ale hlavní a největší částí všech příjmů politických stran, těch, co ve volbách získají určitý minimální počet hlasů, nad hranici tuším 0.2 %, jsou státní příspěvky za obdržené hlasy a státní příspěvky za získané mandáty. Neboli politické strany na své fungování, na výplaty stranického aparátu, na výrobu a rozšiřování svých ideologických tiskovin, žvástů a propagandy, na volební kampaně atd nepoužívají prakticky nic jiného než peníze nás všech z našich daní.
Když se Paroubek zeptá, kdo na to má a odhalí hedvábnou košili skrývající vypracovaný břišní sval, tak to prohlášení jde z našich peněz. Když se Topolánek, Paroubek a ostatní politici přou v diskuzi na televizní obrazovce a kromě promarněného času ničeho nedosáhnou, tak to jde z našich peněz. Když se po roce, dvou letech střídají politici na ministerstvech a jiných exponovaných postech a nový nastupující v první řadě začne bouráním toho, co ten předchozí udělal, protože to je práce politického protivníka a teprve potom, pokud mu zbude trochu času, začne tvořit něco svého, pokud to vůbec opozice v parlamentu umožní, tak to jde taky z našich peněz.
Nyní politici na nejvyšších postech se nějakým určitým způsobem dopracovali k předčasným volbám. Jenže pro samý politický boj a politickou nenávist nebo rovnou neschopnost těch našich politiků se tomu dostatečně nevěnovali, udělali chyby. Politickým bojem vytvoření zatrpklí přeběhlíci toho využili a volby pomocí ústavního soudu zrušili.
Neboli jinak, politici za naše peníze pracovali, jakoby investovali spoustu našich peněz a nyní se ukazuje, že pracovali špatně a ty naše peníze jsou ztracené. Oč jsou lepší než třeba král letadel Madoff, který ve svém letadle proměnil v nic miliardy dolarů amerických i světových investorů? Oč jsou lepší než naši kampeličkáři s prošustrovanými deseti a stamilióny korun vložených v důvěře do kampeliček drobnými střadateli? Oč jsou lepší než burziáni z 30 let, kteří během tehdejší světové krize přivedli na mizinu drobné investory? Ti aspoň měli tehdy trochu cti v těle a aspoň někteří tehdy vyskákali z oken.
To dneska se to řeší jinak. Vodrážka z ODS řekl: Státe a lidu, peníze, které jste nám dali na politické boje a hašteření, jsme svou vlastní neschopností a hloupostí prošustrovali podstatně rychleji, než jsme mysleli. Státe a lidu, naval další peníze, ať máme zase dále co rozhazovat!

Autor: Radim Polášek | pátek 2.10.2009 9:58 | karma článku: 22,09 | přečteno: 945x