Tak už je to za námi

Skončilo každoroční šílenství okolo konce roku. Týden přeplněných stolů je za námi a nám nezbývá než se vydat na každoroční pouť lemovanou rodinnými oslavami k dovolené a opětovnému šílenství okolo závěru roku. O tom, jak rychle tato cesta životem utíká snad ani nemá cenu se vůbec zmiňovat.

Zdroj: internet

Bujaré veselí silvestrovské noci zakončené novoročním bolehlavem patří minulosti. Někdo slavil příchod nového roku o samotě, někdo v rodinném kruhu, jiný s přáteli a někdo se vydal konzumovat silvestra komerčně.

Václavské náměstí si odpočine od hromadných shromáždění až do doby, pokud se našim sportovcům podaří vyhrát MS v hokeji nebo ME v kopané nebo pokud zase odboráři nesvolají demonstraci, pokud možno před Velikonocemi, aby si manifestující mohli zajít nakoupit do pražských obchodních center.

Nejsem příznivcem masových oslav příchodu roku s další číslicí. Nebaví mne zúčastnit se davového šílenství, kdy do vás z jedné strany kope neznámý, totálně opilý mladík a z druhé strany se snaží cigaretou propálit váš oděv rovněž neznámá a snad ještě více opilá slečna.

Ani nestojím o to, aby mě nějací "oslavující" polili šampaňským či pivem. Rovněž mi vadí infantilnost, s níž vám někteří jedinci hází dělobuchy pod nohy a vydávají to za zábavu. Mnohem radši trávím Silvestra s lidmi, kteří jsou mými přáteli a se kterými si člověk užívá legraci po svém.

Žádná estráda, žádné ptákoviny ani humorné historky v televizi nejsou pro mne. A tak pokaždé, když se blíží onen čas organizovaného veselí, je mou snahou dostat se pryč z dosahu těchto radovánek. Vždyť nejkrásnější silvestrovská půlnoc je ve dvou, s milovanou osobou. On takový nádherný večer při svíčkách zakočený sklenkou šampaňského a rachejtle, rakety nebo dělobuchy nahrazené obyčejnou prskavkou může být tím nejkrásnějším vyvrcholením roku. Zkuste to a uvidíte.

A tak všem, kteří přežili týden obžerství, kteří přežili vypálení celého vagonu pyrotechniky aniž by si ublížili, kteří přežili alkoholové opojení bez otravy alkoholem nezbývá než popřát PF 2008.

 

Rovněž vám, milým čtenářům, celé redakci blogu, diskutérům či jen náhodným návštěvníkům bych chtěl poděkovat za přízeň, kterou jste mi v již uplynulém roce věnovali a díky za vaše hlasy, kterými jste mne zařadili do první desítky Bloggera roku 2007. Přeji vám všem, i těm, kteří čekají na každý můj článek s cílem mne rozcupovat, aby se vám v novém roce dostálo měry vrchovaté ve zdraví, štěstí, spokojenosti, ale především v lásce, bez které bychom jen těžko mohli existovat.

Rudolf Polanecký

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Rudolf Polanecký | úterý 1.1.2008 14:16 | karma článku: 17,72 | přečteno: 1270x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89