Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

michptacek

12. 1. 2012 12:56
Amerika - NeAmerika

Odhlédněme od toho, kde nebo proč k takovým činům dochází a jestli je napadený nebo útočník bílý, žlutý, nebo černý.

Je jisté, že kdo páchá špatnost doprovázenou násilím, měl by počítat s tím, že se oběť bude bránit adekvátně svým možnostem. V tanvaldském případě by se asi jinak bránil Arnold Schwarzenegger ve vrcholné formě, ba nejspíš by si na něj ani nikdo netroufl. Na druhé straně nějaká (třeba ještě starší) babička by mohla dopadnout ještě hůř.

A mimochodem, nevím, jestli to někde zaznělo - myslíte si, že tomu ubránivšímu se (zraněnému) důchodci je nějak extra zvlášť dobře? Nejenže byl poraněný, nejenže je vláčen médii, ale trauma ze zabití člověka si ponese do konce života a kdoví, ještě aby se bál nějaké možné pomsty.

0 0
možnosti
MH

mirakl1

12. 1. 2012 11:56
DALSI Z TRAGICKY ZJEDNODUSENYCH NAZORU PANA POLANECKEHO

KDYBY NESLO O CIKANA, NIC BYSTE NEPSAL A NIKDO TU SVATOHORLIVE NEDISKUTOVAL. (A DUCHODCE BY ASI I BYL I ODSOUZEN).o tom neni pochyb.ZKUSTE SI Z PRIBEHU VYMAZAT ETNICKOU PRISLUSNOST AKTERA = PODIVUHODNE ZMIZI I PREDSUDKY KTERE VAS POVEDOU K JEDNOSTRANNEMU ZAVERU I HLEDANI ARGUMENTU A ZCESTNYCH ANALOGII...

Jak muzete srovnavat obranu pri nasilnem pronikani do obydli, navic kde je dite, s potyckou na ulici?? ano byla to nestastna nahoda, a onen duchodce mel stesti ze byl ozbrojen a mel dost kuraze a vyrostci proste smulu, presto neni a nebylo jasne ze by slo duchodci - expolicistovi ktery vedel ze ma smrtici zbran, o zivot.  A on ho vzal, a prominte vsichni skryti rasisti a zakomplexovani cechackove i kdyz zivot cerny a zlodejsky byl to ZIVOT. A O ZIVOT (POZEHNANI STRELBE) BY PRI POTYCKACH NA ULICI NIKDY JIT NEMELO,AT BUDE KONFLIKT MEZI BILYMI, CERNYMI NEBO JAKKYKOLI MIX.!!

0 0
možnosti
FH

provarenec

12. 1. 2012 13:39
Re: DALSI Z TRAGICKY ZJEDNODUSENYCH NAZORU PANA POLANECKEHO

Problém je, že beze zbraně se nožům neubráníš.

2 0
možnosti
B

bla23bla

12. 1. 2012 10:06
USA kontra ČR

Těžko srovnávat dva úplně odlišné státy - v USA je historicky každý odpovědný sám za sebe (nepovinné zdrav. pojištění, nošení zbraně atd.) V ČR se naopak historicky stará stát. JENŽE!! Když stát preferuje pozitivní diskriminací jednu skupinu obyvatel, ta oprávněně získá pocit beztrestnosti a bezpracného života (stát se o nás musí postarat!) a tohle je jen následek dlouhodobé státní podpory - my máme jen práva a ostatní mají jen povinnosti.

Takže zvolna se dostaneme do USA modelu - svou obranu si budeme muset zajistit sami. Pokud toto neakceptuje státní administrativa a neskončí s pozitivní diskriminací, problémy porostou.

Držím palce každému, kdo se dokáže účinně bránit. Btw na pana Gorola by mělo být podáno trestní oznámení. Nikdo nemůže beztrestně nařknout kohokoliv z čehokoliv.

0 0
možnosti

ponik11

11. 1. 2012 19:25
Jenom muj nazor

Prijde mi, ze nejakym zpusobem se dostavame do faze, kdy s pojmem rasismu zachazime neobratne a prehnane citlive. Nejsem pravnik, ale nejdriv podle me snad hodnotim nejdriv samotny trestny cin a jeho zavaznost a az posleze jako pritezujici okolnost bych povazoval i rasove motivovany cin. Zatim se to dela obracene a pak i velmi zavazny trestny cin se v interpretaci nekterych lidi skoro rozplyne.

1 0
možnosti
E

ErikM

11. 1. 2012 15:31
...

bude příště německá verze?

1 0
možnosti

Kublajchan

11. 1. 2012 17:39
Re: ...

Spíše ne, protože tam jsou palné zbraně tak omezené, že je skoro nikdo nemá.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

11. 1. 2012 14:09
mají,to víte že mají....

Bohužel u nás to stále funguje jinak.Snad se i my jednou dožijeme toho,že občan bude moc chránit bez obav své zdraví i majetek s vědomím,že se mu nic nestane.

0 0
možnosti
C

celim

10. 1. 2012 22:24
Před chvílí jsem se díval na zprávy na Nově.

Tam byly zveřejněny záběry z policejní rekonstrukce. Z toho co jsem viděl, tak z toho mi jednoznačně vyplývá, že ti "hodní kluci" byli aktéry loupežného přepadení, které skončilo tím, že se na zem povalenému důchodci podařilo vytáhnout zbraň a střelbou to přepadení ukončit.

1 0
možnosti
KH

kodlak

11. 1. 2012 18:56
Re: Před chvílí jsem se díval na zprávy na Nově.

Dle výkladu takzvaného Gorolova zákoníku se přepadený gadžo dopustil nedovoleného bránění odebrání peněženky, nepřípustného a zakázaného použití obranných prostředků s následkem smrti jednoho hodného útočníka a je mu oprávněně vyhrožováno smrtí. Toť logický důsledek přístupu a politiky odpovědných, námi zvolených činitelů = zločinci jsou s okázalou pompou za přítomnosti médií pohřbíváni, zatímco poškozený se ze strachu o svůj život musí ukrývat. A další zločinec, který veřejně vyhrožoval přepadenému pomstou a smrtí si stále vesele běhá na svobodě.:-(

6 0
možnosti
LS

xuli

10. 1. 2012 21:13
Tak je přeci pochopte

Prostě se jim nelíbí, že je na svobodě člověk, který se jim postavil a že by si i ostatní mohli říct "aha, já se mohu bránit!"

4 0
možnosti
FV

analytik05

9. 1. 2012 21:11
Pokud je nějaká spravedlnost

už by měl být Gorol popotahován, vyšetřován a hnán k odpovědnosti za podněcování a nabádání  k extrémizmu, nesnášenlivosti, násilí a rasizmu, křivého závažného obvinění, urážení, maření objektivního vyšetřování......A co myslíte? Stane se tak v této "demokratické"  zemi ??

19 0
možnosti
KH

kodlak

10. 1. 2012 19:26
Re: Pokud je nějaká spravedlnost

V naší demokratické zemi vláda a odpovědné orgány před cikánským problémem parazitismu a kriminality strkají hlavu do písku, nebo se jej snaží alespoň za každou cenu bagatelizovat. Raději naslouchají účelovým blábolům různých rádoby aktivistů a poradců, kteří mají v podstatě jediné řešení - cpát do nepřizpůsobivých další a další peníze a ochraňovat je na úkor slušných, poctivě pracujících daňových poplatníků. Jenom aby neviditelní nekvičeli a EU nás nekritizovala. Důkazem je skutečnost, že proti cikánovi, který v TV přenosu bezostyšně vyhrožoval smrt za smrt - že to udělá, nebylo dosud zahájeno trestní stíhání pro nebezpečné vyhrožování.;-(

2 0
možnosti
TH

Gmurr

9. 1. 2012 16:22
nevim, nevim

V Americe slo o neco jineho.

Z a) to byla osamela zena s malym novorozencem. Za b) se vloupali do jejiho obydli a za c) ta pani se NEJDRIC zeptala na policii , zda je to mozne. Ti ji to dokonce NEREKLI explicitne "zastrelteje". Vedeli, ze by teoreticky bylo mozne popotahovani. Presto, ze se dalo ocekavat,ze ji mozna zabiji a tim umre i to dite.

Presto presevsechno, nebylo by lepsi jim ty leky , ktere ti dva chteli, rovnou dat? Stalo to za vsechno to? I kdyz na druhou stranu tu zenu obdivuji. Jednala perfektne logicky a racionalne a s rozvahou.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 1. 2012 18:54
Re: nevim, nevim

Nebylo. Příště by je chtěli po někom jiném.  Takovýhle idiotský humanismus, pokrytectví a svatouškovství je příčinou současné krize celé západní civilizace.  Ta paní je měla postřílet hned, a bez ptaní.

7 0
možnosti
  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon