Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak se chystá rudá vláda na soudy

Nějak se nám to začíná vybarvovat. Komunisté si kladou první podmínku a prezident se nenamáhal účastnit se pietního aktu u Rozhlasu.

blesk.cz

Místo toho prezident Zeman prohlásil, že nás zradily elity. Myslel tím Dubčeka a spol., kteří byli sovětskými silami uneseni do Moskvy a pod silným nátlakem donuceni k ústupu. O těch skutečných zrádcích, kteří žádali Moskvu o zásah všemi prostředky, napomáhali vpádu vojsk na naše území a kolaborovali s cizí mocí neřekl ani slovo.

V Senátu, kde obhajoval svou nominaci Jana Sváčka do Ústavního soudu pak řekl, že po rozhodnutí Nejvyššího soudu ohledně kauzy tří exposlanců - trafikantů, ztratil v Nejvyšší soud a jeho představitele důvěru. Prezident by měl mnohem více vážit svá slova.

Jenže to nemůžeme chtít od Miloše Zemana. Má rád velká prohlášení ve stylu co mu zrovna slina na jazyk přinese. Rozhodnutí soudu se nám nemusí líbit, lze jej i zkritizovat, ale musí se respektovat. Pokud dojde k nerespektování až pohrdání soudem tak, jak to předvedl Zeman, je jen krůček k tomu, aby nastala tendence nahradit "neposlušné" soudce těmi správnými.

I komunisté nám začínají ukazovat svou skutečnou tvář. Předseda komunistů Filip si klade první podmínky pro podporu vládě. Ani jemu se nelíbí rozhodnutí soudu, tentokrát Ústavního. Jde o tzv. církevní restituce. Opět, někomu se rozhodnutí soudu nemusí líbit, ale musí se respektovat.

Filip má požadavek na vypsání referenda ohledně už platného zákona o církevních restitucích. Nejen, že se snaží referendem obejít rozhodnutí Ústavního soudu, které církevní restituce schválilo, ale chce docílit zrušení restitucí. V případě komunistů je to docela pikantní.

Vždyť to byli právě komunisté, kteří sprostě ukradli církevní majetek. Faráře, řeholníky či řádové sestry pronásledovali, mnoho z nich skončilo ve vězení, mnozí u pluků PTP. Když se po dvaceti letech diskusí konečně došlo k tomu, že se komunisty ukradený majetek vrací, jsou to právě komunisté, kteří by rádi svou krádež provedli de facto po druhé a nechali si ji posvětit.

Zároveň se zde navozuje velice nebezpečná situace, kdy rozhodnutí soudu nebude znamenat vůbec nic, protože, pokud to nebude rudým soudruhům vyhovovat, udělá se revize "soudem" lidovým. O vině, či znění zákonů zjevně už nebudou rozhodovat nezávislé soudy, ale soudružská centrála v ulici Politických vězňů.

Zemanova a Filipova slova na adresu soudů jsou varujícím mementem. Jakmile se někdo začne stavět nad soudy a zpochybňovat je, obzvláště, pokud se jedná o hlavu státu či člověka, který bude s velkou pravděpodobností mít velké slovo co se vlády týče, znamená to, že soudní moc bude de facto zbytečná.

Rozsudky či nálezy bude už vytvářet někdo jiný. Případně to bude jako za vlády komunistů (Filip určitě nostalgicky pošilhává po době minulé), kdy byly rozsudky napsány dopředu stranickým politbyrem a doručeny soudu, který k nim měl pouze dojít.

Slova Zemana a Filipa nám naznačují, kudy se bude upírat cesta dalších čistek. Nepohodlné soudy, respektive ty "nespravedlivé", které rozhodnou jinak, než si oba pánové přejí. Máme se, věru, nač těšit. Ale to ještě není vše.

Poslancem se s velkou pravděpodobností znovu stane kovaný soudruh Grebeníček, kterého komunisté přesunuli na druhé místo v Jihomoravském kraji. Jedničkou v Praze bude stalinistka a obdivovatelka masového vraha Gottwalda Semelová, dvojku ji pak bude dělat prodejný Dolejš.

Do Sněmovny zcela určitě zamíří důchodce Jaroslav Zavadil, doposud odborářský boss, pro kterého jeho vlastní dcera nemá jiná slova než slova opovržení. Pochybuji o tom, že by voliči socialistů tohoto primitivního uřvance vykroužkovali. Naopak, jeho sprostota jim imponuje.

Cožpak o to, v dresu socialistů se to bývalými odborářskými šéfy jen hemží - Škromach, Falbr, Štěch, Rath... Nyní přibude Zavadil, který z nich kope tu nejnižší ligu. Daleko podstatnější než odměna za protivládní demostrace je, jak se k jeho nominaci staví odbory.

"Pevně věříme, že bude prosazovat zájmy odborů a zájmy našich členů," řekla předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníková. Ostatní předáci odborových svazů Zavadilův odchod do sněmovny schvalují. Zhruba do dvou týdnů chtějí představit svůj seznam požadavků a úkolů, které by budoucí poslanci či ministři z odborářských řad měli plnit.

To už je tedy úlet. Odbory jsou ze zákona apolitické a pokud nějaký odborář odejde do politiky nemá být co úkolován odbory. Proč tedy odbory nezaloží Odborovou levicovou stranu a nezkusí prorazit ve volbách? Pravda, splakali by nad výdělkem, ale předávat seznam požadavků a úkolů bývalým odborářům, nově poslancům nebo ministrům je jednoduchým obcházením voleb.

Nehledě na to, že takové úkolování je nemorální, především to odporuje Ústavě. Ale s tou si levičáci nikdy nedělali hlavu. Jeden levičák na Hradě pohrdá soudem, kovaný levičák chce lidové tribunály a třetí bude úkolován odborářskou centrálou. Hezky to, chlapci, vedete. Bohužel, tohle je teprve začátek. Bude hůř.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Rudolf Polanecký | čtvrtek 22.8.2013 16:20 | karma článku: 47,76 | přečteno: 16368x
  • Další články autora

Rudolf Polanecký

Babišův čapí problém

Ministr financí Andrej Babiš má vážný problém. Jeho farma Čapí hnízdo je silně podezřelá z dotačního podvodu.

14.3.2016 v 10:35 | Karma: 37,12 | Přečteno: 1962x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Pedofilní obohacení evropské kultury

Takzvaní sluníčkáři prohlašují, že příliv islámských migrantů znamená obohacení evropské kultury. Myslí to vážně, bohužel.

8.2.2016 v 11:17 | Karma: 43,41 | Přečteno: 3134x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Prozření Angely Merkelové?

"Čekáme, že až skončí válka, vrátíte se domů," řekla německá kancléřka Angela Merkelová na adresu migrantů, kteří zaplavili Německo.

1.2.2016 v 11:00 | Karma: 42,14 | Přečteno: 2412x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Sobotkovy maily podruhé

Hackeři zveřejnili další várku ukradených mailů ze schránky premiéra Sobotky. Znovu se ukazuje, že boj proti kvótám ze strany vlády byl jen naoko.

19.1.2016 v 9:30 | Karma: 42,89 | Přečteno: 1814x | Diskuse| Politika

Rudolf Polanecký

Zelená Simone Peter: Sexistická a rasistická obálka Focusu

Ostrá kritika s nařčením ze sexismu a rasismu padla na dvě přední německá periodika - Süddeutsche Zeitung a Focus.

14.1.2016 v 9:30 | Karma: 39,47 | Přečteno: 764x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...

  • Počet článků 1257
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4346x
Obyčejný, pravicově smýšlející téměř padesátník s mírně nadprůměrným platem, zajímající se o politiku a spoustu dalšího, zkrátka jeden z mnoha.


@RudolfPolanecky
Soukromé blogové stránky
Rudolf Polanecký

Mé články najdete také na:
www.pravybreh.cz
Servery přebírající mé články:
www.neviditelnypes.cz
www.eportal.cz
www.ceskamedia.cz
www.ostrava-online.cz
www.moravskyjih.breclav.cz
FB skupina: Jsem pro postavení komunistů mimo zákon