Nadčlověk se přiznal...

             Všichni jsme mu lízali zadek..... na známkách. Včera televize oznámila, že jeho kniha z původní ceny 326,-Kč, klesla ve výprodeji na 9,-Kč,  to samé je důvěra lidí v něj.  Nevím kdo mu ještě fandí, asi jen několik jedinců, kterým dobře nahrál....To je gauner, hned zavřít na doživotí !!!  Síla!   Nadčlověk vše přiznal, jací jsme blbci .... Televizní rozhovor Jakuba Železného s Václavem Klausem přinesl konečné rozuzlení problému novoroční amnestie. Kdo ještě nechápal, pochopil  dokonale. Václav Klaus vše mimoděk vysvětlil.

   

     Klíčová je jediná věta. Když se JakubŽelezný ptal na nezvládnutou privatizaci 90. let:   podvody bank, kampeliček a fondů, které připravily o peníze tisíce střadatelů. Klaus odmítl kriminalizaci těchto dějů a událostí. „Vše jsme se učili, všichni jsme se tehdy učili – nedělejme z toho kriminalizaci.“  Podle Klause dnes kriminalizujeme lidi, kteří se pouze učili zbohatnout, a protože jsme   byli všichni začátečníci, chybička se holt vloudila.   Proto přišel s amnestií. Pouze naplno projevil, co si celou dobu myslí. Ne kvůli milosrdenství, jak občas nepřesně a podivně tvrdil. Milosrdenství je přece možné cítit vůči   jednotlivému člověku  a ne vůči celé skupině delikventů, kteří páchali   hospodářské trestné činy, za které jim hrozilo až 10 let vězení. Klíč je v tom, že Klaus tyto skutky za trestné činy nepovažuje Klaus   nesouhlasí s trestní politikou našeho státu. Jako nezná špinavé peníze, tak neuznává hospodářskou kriminalitu. Prostě když někteří vychytralí jedinci oblafnou své pomalejší a „méně bystré“ spoluobčany, tak jim ty výnosy  patří. Podle Klause je to přirozené a normální. Nesouhlasí s tím, aby tito naši  obratní spoluobčané končili ve vězení.

    Ve světě Václava Klause je umění   zbohatnout tím  nejvyšším uměním. A pokud se někdo tomuto umění teprve učí a  kdo klopýtne, tak si zaslouží milost či amnestii. Aby to tedy bylo všem jasné - ve skutečnosti Václavu Klausovi nevadilo, že   trestní stíhání bylo rozvleklé a trvalo příliš dlouho.   On ve skutečnosti  nesouhlasí s tím, že se jedná o trestný čin. Proto ve svém televizním   vystoupení řekl o amnestii:  „Deset let jsme na tom pracovali.“ Navzdory tomu, že před volbou veřejně slíbil, že amnestii nikdy neudělí, teď   přiznává, že na ní celých deset let pracoval. Pěkná lekce. Ano. Deset let jeho utajený tým pracoval na tom, jak překazit odsouzení  těch, kteří podle   jeho vlastního hodnotového žebříčku nic špatného nespáchali. Klaus má jiný   systém morálních hodnot. A jestli je právo minimem morálky, tak v případě hospodářských trestných   činů se Václav Klaus ani s tímto minimem  neztotožňuje. Nepochybuji o tom, že přesvědčení Václava Klause je naprosto skálopevné. Václav Klaus ví s   naprostou   jistotou, že když si někdo nakrade, je to jeho chytrost, patří mu to a basta.. Proto omilostnil  nejtěžší hospodářskou kriminalitu.  Nikdo z nás s ním v tomhle nehne.  Správně řekl: „Jsem odolnější   než všichni další politikové v této zemi.“ A to byl náš prezident po celých deset let. Nabubřelý, sobecký, bezcharakterní, bezcitný, sebestředný živočich, který nemá  s člověkem nic společného, kromě vizáže.

   A další vyjádření k amnestii: Bývalý ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) znal obrysy amnestie Václava Klause dříve, než dosud tvrdil. Už v listopadu měl mít na stole verzi, ve které byl návrh na propuštění 2500 vězňů. Podle Lidových novin to vyplývá z policejních odposlechů z kauzy Jany Nagyové.

Blažek si prý v soukromí často stěžoval, že ho Hrad s amnestií oklamal a dal mu špatné podklady. Propuštěných mělo být mnohem méně. Svědčí o tom dosud nezveřejněný odposlech.

Pochází z 6. ledna 2013, tedy pět dní po vyhlášení amnestie. Blažek tehdy volal Janě Nagyové, šéfce kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS). Rozhovor se týkal Klausovy amnestie.

Blažek si prý v soukromí často stěžoval, že ho Hrad s amnestií oklamal a dal mu špatné podklady. Propuštěných mělo být mnohem méně. Svědčí o tom dosud nezveřejněný odposlech.

Pochází z 6. ledna 2013, tedy pět dní po vyhlášení amnestie. Blažek tehdy volal Janě Nagyové, šéfce kabinetu premiéra Petra Nečase (ODS). Rozhovor se týkal Klausovy amnestie. „S tím, co tam nacpal na poslední chvilku, se nedalo nic dělat,“ uvedl Blažek také v telefonickém rozhovoru.

Dosud bývalý ministr spravedlnosti tvrdil, že mu dokument z Hradu přišel teprve před vánočními svátky. Prý mohl mít jen technické připomínky. Z odposlechu ale vyplývá, že měl náčrt amnestie už v listopadu.

Blažek argumentoval, že kvůli nedostatku času se nemohl postavit proti tomu, aby amnestie ovlivnila velké hospodářské kauzy.

Blažkova zmínka o listopadu navíc podporuje tvrzení bývalého hradního právníka Pavla Hasenkopfa, který od počátku tvrdí, že se na amnestii zásadním způsobem podílelo Ministerstvo spravedlnosti. Konečnou verzi měl vytvořit právník Zdeněk Koudelka, když byl na stáži u tehdejšího ministra Pavla Blažka.

„Může to potvrzovat moji verzi, že Ministerstvo spravedlnosti do toho bylo zahrnuté víc, než připouštělo. Já ostatně tvrdím celou dobu, že to plyne už z odůvodnění Koudelková návrhu. V něm je ministr spravedlnosti zmíněn, takže o tom musel vědět,“ vyjádřil se Hasenkopf...............

 

Takže voliči, až půdete k volbám, pečlivě přemýšlejte, komu dáte svůj hlas.

 

Autor: Miloslav Pokštefl | pondělí 8.9.2014 8:58 | karma článku: 28,90 | přečteno: 1740x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Demokracie v Česku.

2.3.2014 v 9:22 | Karma: 46,49

Miloslav Pokštefl

Opět volební sliby.

21.9.2013 v 13:39 | Karma: 25,10