Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Něco z historie českého národa.

     Chtěl bych se pozastavit nad některými spolusouvisejícími fakty  stále se opakujícími a sice o rozdělování českého národa už od nepaměti. Nejsem historik, proto případné omyly ať mi historici prominou a i rádoby historici.

     Český národ ( Moravané i Slezané) se vždycky dělil na základní 2 skupiny. V dobách Temna na šlechtu, církev a na nevolníky a poddané. Papeženci a husité. Po začlenění české země do c. a k. Rakouska-Uherska na přívržence Vídně a na české vlastence. Po 1. světové válce, po vzniku samostatné ČSR na kapitalisty a proletariát ( na bohaté a chudé). Po zabrání ČSR fašistickým Německem na loajální občany k Němcům, kolaboranty a na antifašisty a bojovníky proti fašismu v armádách jiných zemích. Po osvobození v r. 1945 se zase vracíme k rozdělené kapitalistické společnosti a znovu obnovení ČSR a po roce 1948 se národ rozděluje na komunisty  (většina z prospěchu než z přesvědčení) a antikomunisty, na řevnivost mezi Slováky a Čechy ( dost bolo Prahy apod).

      A rozdělení  českého národa pokračuje i po rozdělení Československa na 2 samostatné státy. Po t.zv. sametové revoluci opět vznikají 2 základní třídní společnosti. Bohatí a chudí, mladí proti starším a starým, zastánci sociálního státu, t.zv. levice, naproti tomu komunistobijci, zastánci pravice a kapitalismu. A rozdělování národa pokračuje podle rčení, že historie se opakuje. Povedlo s jednomu člověku, světoběžníkovi a cizákovi ( který se náhodou narodil v Čechách) opět rozdělit národ na 2 části. Ne pro své mimořádné vlastnosti ( žádné nemá: velká mezera ve vzdělání, vada řeči způsobená degenerací šlechtických rodů apod), ale pro to, že převážně nová generace, která je otrávená konzumní společností, hledá něco nového a proto se vrací zase k obdivu ke šlechtě, která už byla u nás zrušena po rozpadu Rakouska-Uherska.

     A je také zapotřebí se zmínit o současném dění, které rozděluje český národ opět a jsou to církevní restituce, které byly protlačeny ke schválení v parlamentu ne zrovna čistým způsobem ( díky hlasování strany LIDEM, kterou nikdo nevolil, hlasem odsouzeného poslance Pekárka za ODS, trafiky po 3 poslance ODS, když se vzdají mandátu a nebudou hlasovat proti atd). Na tak závažné rozhodnutí se mělo vyhlásit celonárodní referendum, ale to by aktérům tohoto megatunelu nevyšly jejich plány a proto se to neuskutečnilo. Jsou tam zarážející a do očí bijící nesrovnalosti. Např: Navracení majetku církvím, které před rokem 1948 a ani po roce 1989 neexistovaly ( např: Apoštolská církev vznikla roku 1989 nebo Luterská evangelická církev augsburského vyznání apod).

Prolomení Benešových dekretů u katolické církve - jsou zachovány dokumenty ( v cyklu Hledání ztraceného času) na kterých je vidět, jak čeští katoličtí kněží žehnají německým zbraním a modlí se za vítězství nacistických vojsk, při čemž majetek za kolaboraci s nacisty se nevrací  a zůstává majetkem státu, na úplně jiné finanční ohodnocení restitucí oproti obyčejným restituentům, kterým byly už majetky vráceny atd.

    A našlo by se ještě více příkladů, které rozdělují český národ. Jen nevím, zda se najde ve světě ještě nějaký jiný národ, který se vlastní vinou a pořád do kola dovede tak dělit, místo aby všichni táhli za jeden provz pro dobro a prospěch všech. Snad někdy v budoucnu se toho nové generace dočkají.

 

Autor: Miloslav Pokštefl | čtvrtek 30.1.2014 8:41 | karma článku: 15,22 | přečteno: 626x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1703x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik