Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Demokracie v Česku.

  Už 24 let se snažíme budovat v našem malém státě demokracii a pořád se to nechce dařit. Vždyť když si vezmeme, co to slovo znamená, tak se dozvíme toto: Demokracie - (řecky: demos = lid; kratein = vláda, tedy vláda lidu) A zatím po roce 1990 je tady vláda kmotrů, tunelářů, megazlodějů, korupčníků, lobbistů a justiční mafie i když někteří tvrdí, že je to vláda lidu prostřednictvím jimi zvolených zástupců do PS a Senátu.

   Není to pravda. Ti zvolení zástupci jsou jen loutky v rukách těch nejbohatších kmotrů, jejich právnící píší zákony a pak je nechávají právě prostřednictvím těch loutek schvalovat. Jsou šité na míru. A komu snad nemusím dodávat. V demokratickém státě by bylo vyloučeno, aby se trestali jen malí zlodějíčkové a ti, co okradli a okrádají stát o miliardy a miliony  byli vysmátí na svobodě a jezdili si po celém světě. Také by bylo vyloučené, aby ti, kteří právem a po náročné práci policie a st.orgánů konečně skončili ve vězení, byli amnestováni, aby si mohli ty nakradené peníze užívat na svobodě. Bylo by vyloučené, aby např. MUDr. Rath byl ve vyšetřovací vazbě 1,5 roku, aby nemohl ovlivňovat svědky, nebo neuprchl z republiky, zatím co kmotru Janouškovi, kterému hrozí za pokus o vraždu 18 let, když srazil v opilosti vietnamskou ženu, utíkal před policií, ani nebyl zabaven ŘP ani pas a bylo mu umožněno, aby trávil čas na své jachtě v Chorvatsku, nedocházel na soudní líčení a dokonce nyní  prý odjel na "dovolenou" do ciziny i z celou rodinou. A to nemluvě o jeho aktivitách na pražském magistrátě a přímo ve vládě prostřednictvím nejen bývalých ministrů, ale i paní Nagyové - Nečasové. A to jen jen jeden příklad z mnoha dalších. Nebudu zmiňovat kauzy Rittiga, Béma, Vondry, Parkanové a dalších. Jsou známé, jen je zarážející, že si snad justiční mafie myslí, že lidé trpí sklerozou a hned a všechno zapomínají. V demokracii nepřipadají v úvahu podplacení, nebo jinak ovlivnitelní soudci, státní zástupci a vyšetřovatelé.

   V demokracii je také samozřejmé, že když proběhnou svobodné volby, tak se výsledky voleb akceptují. U nás mladí naočkovaní studenti protestují dokonce hladovku proti výsledkům svobodných voleb a přitom je to právě mladá generace, která má plná ústa demokracie, svobody a svobodných voleb. A to je i u voleb do PS a bylo to i při přímé volbě prezidenta. Asi jim nikdo pořádně nevysvětlil, co to jsou ty svobodné a demokratické volby a že  výsledky se musí uznat i když se každému pochopitelně nebudou líbit.

   Chtěli jsme změnu po roce 1989 i v totalitním jednání tehdejšího režimu.  Změnilo se to opravdu tak výrazně?

Nová totalita má moderní podobu – odposlechy, kamerové systémy, trapné osobní prohlídky, slídění v soukromí, slídění v účtech, agenti provokatéři, vypočítává ombudsman. „ Aniž to tušíme, existují u nás různé registry a databáze. O tom, komu a jak dlouho voláme, co jsme si prohlíželi na internetu, jaké jsme měli a máme choroby, zda a komu a kolik dlužíme. A mnoho dalších informací, o jejichž smyslu a nezbytnosti lze s úspěchem pochybovat“, podotkl dále. Vlády podle něj své kroky rády zdůvodňují ušlechtilými úmysly typu boje s terorizmem, korupcí, nebo ztrátou jistot, tím by se však lidé neměli nechat zmást. „Lze vlastně hovořit obecně o zúžení prostoru svobody, respektive o omezení práva na soukromí jednotlivců ve smyslu jejich autonomního rozhodování o vlastním životě v mnoha jeho aspektech“ podotkla k tomu bývalá místopředsedkyně Ústavního soudu, dnes senátorka Eliška Wagnerova.

   Co je demokratického na tom, že pár procent občanů ovládá finanční trhy ČR a stále bohatnou, zatím co přibývá nezaměstnaných, bezdomovců, rodin pod a na hranici chudoby a dokonce už maminky nemají ani peníze pro děti, aby jim mohli koupit svačinu nebo obědy ve škole. Nemluvě o tom, že se sbírají a prodávají víčka od Petlahví, aby se z výtěžku mohlo zaplatit léčení nemocným dětem. Je to přesně podle scénáře kapitalistických zemí, kde tohle se u nich praktikuje už hodně dlouho. Neobhajuji socialismus a neuznávám a odsuzuji ta zvěrstva, co se dělala zejména v 50tých letech minulého století. Ale nepochopím, když jsme po roce 1989 chtěli změnu, neudělali jsme jí podle vzoru těch zemích, kde je sice také kapitalismus, ale sociální, kde se megakrádeže, tunely a korupce tak tvrdě trestají, že by se politici báli něco takového dělat, odstupují z funkcí jen při pouhém podezření, zatím co u nás je to naprosto normální a kdo to nedělá není IN. Stačí se podívat do Skandinávských zemích, na Island apod a nejen se od nich něco naučit, ale i poučit. Který stát by všechno to, čím disponoval, buď zničil, nebo vytuneloval, nebo rozprodal zahraničním investorům, aby se  tím  stal skoro ve všem závislý na dovozu?  Ono to bylo potřeba udělat pro rychlé zbohatnutí těch, co po listopadu 1989 rychle zavětřili svou příležitost a chopili se jí. Vůbec je nezajímalo, že nejsou v republice sami, že je třeba také něco udělat pro většinu ostatních, kteří neměli takové možnosti a ne jen pro sebe, své rodiny a kamarády z mokré čtvrti.

   Dalo by se těch příkladů o tom, že si pleteme demokracii s něčím jiným, uvést ještě moc a moc, ale kdo chce vidět všechno tak, jak to opravdu je a ne přes růžové brýle, nebo si nechat někým vymýt mozek a tím přestat přemýšlet zdravým selským rozumem, tomu se nemusí nic povídat ani uvádět nějaké příklady. A těch, kteří už prohlédli, je stále víc a víc a zjistili, jaká je realita. Také ví, co všechno by se dalo za ty rozkradené miliardy, co leží na zahraničních kontech pár procent českých občanů pořídit do zdravotnictví, školství, vědy a výzkumu atd, atd. Není snaha s tím něco dělat a když se navrhne zákon o prokázání původu nabytí majetku a zabavení toho nelegálně získaného, tak se buď shodí ze stolu, nebo odloží na neurčito. Proč asi?

 

Autor: Miloslav Pokštefl | neděle 2.3.2014 9:22 | karma článku: 46,49 | přečteno: 9509x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1703x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik