- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
************
1 lilek, olej
2 středně velké cibule
500 g rajčat
5 stroužků česneku
400 g mletého hovězího masa
petrželku nebo něco zeleného na ozdobu
pepř
sůl
******************
Pracovní postup:
Lilek nakrájime na kolečka , posolíme a necháme vypotit alespon 1hodinu .
Lilky zlehka vymačkáme a osušíme a osmažíme je v hojném množství rozpáleného oleje, zprudka a z obou stran a po té ponecháme stranou.
Cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek na jemno nasekáme, 1/3 rajčat nastrouháme, 3/4 nakrájíme na plátky
Cibuli nakrájenou na kostičky krátce osmahneme na oleji, vzápětí přidáme strouhaná rajčata, krátce podusíme, vložíme česnek a mleté maso, opět krátce podusíme, osolíme a opepříme.
Pekáč vytřeme olejem, dno pokryjeme lilky, na ně navrstvíme masovou směs, část rajčat nakrájených na plátky, poté vrstvu lilku a nakonec ještě zbytek rajčat a posypeme sekanou petrželkou.
Podlijeme trochou vody a pečeme ve středně předehřáté troubě (160–180 °C) asi 30 minut.
***
Přidala jsem k tomuto pokrmu i grilovane pikantni papriky / jen zlehka opéct a dát do mikrotenového sáčku na chvilku a potom sloupnout slupku a vybrat vnitřek /
Jako příloha je vhodný arabský chléb či bageta
Dobré pochutnání
Další články autora |
Rádi byste vyzkoušeli nejdokonalejší recepturu pokračovacího kojeneckého mléka BEBA? Zapojte se do soutěže a vyhrajte hned 2 balení mléčné výživy...