Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč "bít" naše děti

Po přečtení rozhovoru s naší ministryní pro lidská práva paní Džamilou Stehlíkovou jsem nabyl dojmu, že tato dáma musí za každých okolností prezentovat nové a převratné návrhy na zlepšení našich mezilidských vztahů. Co na tom, že většina z nich skončí na smetišti dějin a objevíme je jen občas, kdy je někdo znuvu otiskne pro pobavení ostatních. Nedá se nic dělat, ale paní ministryně je politicky vidět a to se počítá.

Bohužel poslední návrh z její dílny mě moc nepobavil. Při představě, že ohledně takového tématu se rozpoutala tak ohromná diskuze, jsem se spíše zhrozil. Ano opravdu jste uhádli. Mluvím o návrhu, který má zakázat fyzické tresty dětí.

 

Netvrdím, že je správné děti být. Nicméně jsou jisté situace, kdy výchovné plácnutí, pohlavek, či dokonce facka, která přijde v ten správný okamžik, udělají mnohem více než sáhodlouhé vysvětlování a kárání. Každý z nás si to jistě prožil. Něco jsme provedli a například učitel (rodič) nám prostě jednu "střelil". Než jsme se rozkoukali co se děje, přišel trest za náš prohřešek. A i když jsem to třeba v tu chvíli mohli cítít jako bezpráví, ve skrytu duše jsem věděli za co to bylo a proč. Sklopil jsem uši a vzal si ponaučení... Příště to neudělám, anebo se nenechám přistihnout. Ale pokud mi bude neustále někdo domlouvat, asi si z něho za pár týdnů nebudu nic dělat.

 

V současné době ale panuje jiný trend. Již od mateřské školky jsou děti poučovány o tom jaká mají práva, co všechno smí a co nikdo nesmí dělat jim... Myslím že tento přístup je již od základu špatný. V první řadě by se naše dítka měla učit o tom, že mají nejdříve nějaké povinnosti a až poté mají svá práva. Ne naopak!

 

Návrh, který paní minisryně prezentuje je opravdu k popukání. Každé plácnutí dítěte přes zadek, přes ruku bude trestným činem. Postačí pouze pokud Vás uvidí nějaký zodpovědný občan, který zavolá na místo hlídku Policie ČR. A ta bude povinna ze zákona konat! A problém je na světě. Možná si to někdy před soudem obhájíte, že jste vlastně nic neprovedli, ale ty starosti předtím... Ad absurdum: plácnete dítko, policejní orgány Vás začnou trestně stíhat, dítko bude svěřeno do péče někoho jiného ( v nejlepším případě z rodiny). Pěkná představa, že? Při rychlosti našich zahlcených soudů, Vás asi těžko utěší, že po pár měsících budete moci opět vychovát svoje dítě.. A všichni věřte tomu že občanů, kteří se zajímají více o druhé než sami o sebe, je dost(také se jim říká potížisti)!

 

Týrání dětí je jistě jeden z nejhorších činů, které se dějí. Tyto činy se mají stíhat, soudit a společensky zavrhnout. Ale to vše je možné i podle platných právních norem. Je absolutně nesmyslné vytvářet nové právní normy, které nebudou nic řešit, ale pouze ztíží výklad práva a zahltí veškeré orgány činné v trestním řízení. Dle paní ministryně: plácnutí dítěte do jednoho roku věku je trestným činem, do tří let přestupkem a nad pět let je beztrestné...

 

Doufám že nikdy nepoznám jaké bude chování dětí které budou vychovány touto cestou. Jak se budou chovat k svým rodičům. Budou zneužívat své beztrestnosti? Jak se budou chovat ke svým starým rodičům? A budou se o ně vůbec ve stáří starat?

 

Mnoho známých sociologů, kteří prozkoumali mnoho výchoných metod se shodlo na tom, že liberální výchova patří k jedněm z nejhorších (nepopírám, že v určitých případech však může být tou nejvhodnější).

Paní ministryně, opravdu mě bavíte. Co vymyslíte příště??

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Šimpach | neděle 20.4.2008 22:11 | karma článku: 13,74 | přečteno: 820x
  • Další články autora

Jan Šimpach

Azylový výlet

Romové se po patnácti měsích čekání na azyl vrací zpátky z Kanady "domů". Nic proti tomu. Jen mě štve ta špatná reklama pro ČR a taky to, co jim zase z našich daní doplatíme za dobu jejich nepřítomnosti.

5.11.2010 v 13:40 | Karma: 36,84 | Přečteno: 1805x | Diskuse| Společnost

Jan Šimpach

Rajónův korupční balíček

To že novinář potřebuje mít nějaký zdroj ví každý z nás. To, že zaručené tipy a informace si novináři pořizují od poldů je zřejmé. A to, že za to platí, o tom se nemluví. A informace nepotřebují jen bezvýznamní pisálci. A nejde jen o informace...

5.11.2010 v 10:45 | Karma: 12,52 | Přečteno: 649x | Diskuse| Politika

Jan Šimpach

Když neumíš, pobav

Hrozba, že pan poslanec Rath bude sněmovním výborem potrestán za svou hospodskou mluvu prezentující se v poslanecké sněmovně je hrozivý. Považte, může dokonce dostat pokutu až do výše jednoho svého platu! U nás na vesnici by za podobné urážky pronesené v hospodě dostal tak leda pár facek. Což by v jeho případě padlo zřejmě na úrodnější půdu.

4.11.2010 v 13:10 | Karma: 25,85 | Přečteno: 1221x | Diskuse| Politika

Jan Šimpach

Fair play podle Jiřky

Tak nám hoši z ČSSD zase slibují zavedení férových daní. Myslel jsem si že současné stejné procentuální zdanění pro všechny je fér. Ale podle Paroubka a jeho nohsledů tomu tak není!!! No nechám se poučit...

15.3.2010 v 9:36 | Karma: 33,07 | Přečteno: 1196x | Diskuse| Politika

Jan Šimpach

Obštrukce

To slovo je v poslední době jako zaklínadlo. Kdokoliv něco zdržuje, dělá obstrukce. Ještě že hokejový rozhodčí zatím vylučují jen za zdržování hry a ne za obstrukce!

26.2.2010 v 13:01 | Karma: 10,71 | Přečteno: 897x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Pozor na jahody. Ve Švédsku z jejich prodeje těží i gang vedený vládcem Jahodou

29. června 2024  20:30

Že se stačí podívat, jestli nejsou pomačkané nebo nahnilé? Švédové nakupující jahody od stánkařů u...

Stres z války je žene do pekla. Ukrajinští vojáci začali propadat hazardu

29. června 2024

Premium Devět z deseti ukrajinských vojáků na frontě jsou prý gambleři. Stres z války je žene do pekla...

Zákaz kouření, alkoholu, masturbace... Tiktokerka líčí dospívání mezi jehovisty

29. června 2024

Premium V šesti letech ji příbuzní zavedli mezi svědky Jehovovy. Z jejich komunity se Viktoriia Berezovska...

S rakovinou procestovala Nový Zéland. Dodala mi odvahu, říká bývalá pacientka

29. června 2024  19:30

Krátce po svých 25. narozeninách si Nikola nahmatala v prsu bulku, ze které se vyklubal nádor....

  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Sportovec, milovník vína, piva a dobrého jídla. Nesnáším pravidla sociální rovnosti.

Seznam rubrik