Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

21. 4. 2008 15:09
ráda bych sdílela

vaši teorii o neškodných návrzích končících na smetišti dějin a zviditelnění se. Ta ženská je dle mého názoru choromyslná v tom horším případě, pokrytec a hlupák v tom lepším případě, ale tragédií tohoto státu je, zdravý rozum nevítězí nikdy. Takže na rozdíl od Vás mám téměř jistotu, bohužel, že ta pitomost v nějakém tvaru do zákonů projde. Jinak jen tak na okraj, jakékoli plácnutí dítěte do 1 roku by trestným činem být mělo, to se totiž ještě nevychovává, to sotva umí říct máma táta a začíná se učit batolit. To ostatní je pitomost.

0 0
možnosti
P

podhrazny

21. 4. 2008 16:33
Re: ráda bych sdílela

Dítě do jednohu roku by se opravdu plácat nemělo, není k tomu důvod, v tom s Vámi naprosto souhlasím. Ale zastávám ten názor, že novým trestným činem by to být nemělo. Pokud je to opakované, či surové, může se jednat o trestný čin již podle současného tr. zákona. Pokud to je ojedinělé, je to velmi nevhodný přístup, ale mohou vše řešit pracovnice odborů péče o děti.

0 0
možnosti
S

Sampis

21. 4. 2008 7:14
Při výchově psů

je dle nejnovějších poznatků mnohem účinější metoda pozitivní motivace než metoda cukru a biče, která se začala opouštět v šedesátých letech dvacátého století.  Lze tedy říci, že čeští rodiče mají za českými kynology skluz padesát let.

Ostatně, fyzický trest učí dítě jen to, že silnější si může vydíráním pod pohrůžkou násilí vynucovat poslušnost.

Položili jste si někdy před "výchovnou lekcí" otázku, zda byste reagovali a jednali stejně, kdyby na místě vašeho dítěte byl váš známý?

0 0
možnosti
P

podhrazny

21. 4. 2008 16:40
Re: Při výchově psů

Ano pozitivní motivace je krásná věc a samozřejmě funguje ( a to nejen u psů). Neříkám, že dítě by se mělo vychovávat jen pomocí fyzických trestů. Je třeba vše skloubit do fungujícího celku. Nicméně fyzický trest by měl být tou nejposlednější možností, ale reálně hrozící. Dítě, které ví, že na něho nelze sáhnou toho začne zneužívat a hřešit na to. K tomu, že fyz. trest učí jen to, že silnější může vydíráním vynucovat poslušnost - tak funguje společnost, silní vždy vítězí. I pozitivní motivace je vydírání - by't jiné povahy...

0 0
možnosti
JN

Wrunx

21. 4. 2008 6:16
Dokonale kontraproduktivní

zákon. Opět další "perla" která vejde do dějin jako důkaz naprosté nesoudnosti některých lidí bohužel stojících v čele zdejší upadající společnosti.

0 0
možnosti
W

Wendolene

20. 4. 2008 23:49
Karma, pane autore.

Pani ministryne je opravdu mimo. Biti je obcas nutne, obcas je nutne pristrihnout kridla mladym orlum. Kdo bije deti moc casto, nema uspech, kdo je nebije vubec, bude videt nasledky take. Fyzicke tresty jsou obcas nutne. Samotne domlouvani je k nicemu.

0 0
možnosti
TL

lycka.tomas

20. 4. 2008 22:37
No...

Nebyl jsem bit v dětství, ale byl bych raději,kdyby tomu tak bylo. Já jsem za trest musel psát v dětství 200x nějakou větu. To byl teror!!! :-(

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

20. 4. 2008 22:26
Vám dávám karmu,

ministryni bych dal nejradši... Je typickým příkladem rčení, že poturčenec horší Turka. Sama své děti doma bila a teď si hraje na svatou. Že svým nápadem dává zbraň do ruky i jedincům, kteří jsou hodně problémoví, to té dámě vůbec nedochází. Jak říkají naše děti, tato dáma je mimo mísu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1498x
Sportovec, milovník vína, piva a dobrého jídla. Nesnáším pravidla sociální rovnosti.

Seznam rubrik