Komise k optimalizaci využití území „Trojmezí“

15. 4.2009. Rada hl. města Prahy zřídila i na nátlak pražské sociální demokracie komisi, která se bude zabývat dalším osudem Trojmezí.

Trojmezí

Lokalita, která je dnes oázou zeleně, má podle zemního plánu sloužit k rekreaci a odpočinku. Zastupitelstvo Prahy, na základě návrhu rady Prahy 10, na konci března nezamítlo možnost, že by se lokalita mohla využít k vzniku nové obytné zástavby. Nejenže by tím obyvatelé přišli o místo, kam mohou vyrazit v rámci Prahy za přírodou, tímto rozhodnutím byl navíc otevřen prostor pro lobby developerských firem a založeno na problémy s dopravní obslužností a celkovou infrastrukturou oblasti.

S účinností od 15.4.2009 jsem se proto stal členem komise pro Trojmezí. Mým cílem je zasadit se o to, aby byla lokalita zachována jako rekreační oblast a aby jediné úpravy, které se tam provedou, směřovaly právě k tomu, aby tato oblast mohla sloužit jako regulérní odpočinková zóna pro Pražany. Konkrétně půjde o vybudování chodníčků, piknikových trávníků, stezek na běhání a prostorů pro malé děti.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Poche | středa 29.4.2009 15:10 | karma článku: 15,05 | přečteno: 1397x