Jak to prozatím vypadá s Trojmezím

Na začátku svého blogování jsem zde psal o osudu lokality Trojmezí. Po založení Komise Rady HMP k optimalizaci využití území Trojmezí vypadá situace poněkud lépe, než vypadala tehdy.  Komise, která se prozatím sešla jednou na začátku léta, čeká na výsledky studií, které vyšly z diskuse meiz jejími členy.

Nicméně mohu prohlásit, že členové komise se shodli na tom, že masivní výšková zástavba není pro Trojmezí vhodná a je potřeba provést studie, které určí kapacity a možnosti území. Zároveň všichni vidí jako problém současné zanedbání lokality, a to především kritický stav meandrů Botiče, neprůchodnost území a fakt, že Trojmezí nenavazuje na Hostivařský park.

Podle prvních návrhů členů komise by měl být při využití Trojmezí kladen důraz především na volný čas a městskou rekreaci, sport a parkové plochy. Zároveň by se měla rekultivovat a zachovat místní příroda, především meandry Botiče. V každém případě by lokalita měla zůstat bez masivní výškové výstavby a průmyslových staveb.

Další jednání komise bude svoláno po zpracování potřebných studií. Zajisté vás budu rád dále informovat, jak to s Trojmezím vypadá.

 

Autor: Miroslav Poche | středa 29.7.2009 14:48 | karma článku: 10,78 | přečteno: 1058x