Ko Si Chang a Ko Samet, tropické ráje Thajska

Ospalý skalnatý ostrov Ko Si Chang a oáza klidu jménem Koh Samet s průzračnou vodou s jedním z nejkrásnějších zálivů ostrova.

Ko Si Chang

V severovýchodní části Thajského zálivu, jen 10 km od pobřeží,  leží ostrov Ko Sichang, oblíbený cíl výletů.  Skalnatý ostrov Ko Si Chang jakoby snad ani nepatřil do této oblasti. Jeho klid a ospalost ostře kontrastuje jak s průmyslem přetíženým Si Racha, tak s hektickou Pattayou.

Bývalo zde rekreační středisko krále Ramy V. a také celní stanoviště pro lodi mířící do Bangkoku. Našli jsme tu ovšem několik zajímavých chrámů a klidné malé pláže , které jsou cílem jen několika málo zatoulaných baťůžkářů. 

Ovšem nejvíc nám asi utkví v paměti okružní jízda po ostrově na malém mopedu. Až ostrov jednou navštívíte a budete překonávat převýšení k vrcholům ostrova, pochopíte proč je tomu tak. 

Oáza klidu jménem Koh Samet

V severní části Thajského zálivu, jen asi hodinu jízdy lodí z Bangkoku, se nachází překrásný korálový ostrov Koh Samet, jehož rozloha činí pouhých 13km2. Břehy ostrova omývá průzračná voda, jedním z nejkrásnějších zálivů ostrova Koh Samet je Ao Prao s pěknými, bílými plážemi s jemným pískem, navíc bez davů turistů.

 

Autor: Lucie Plicová | čtvrtek 15.3.2018 20:58 | karma článku: 16,13 | přečteno: 542x