Mlsný fotoblog: Mámina fazolová polévka se smetanou

Nevím, jestli jsem ve svých předchozích článcích zmínil, jak moc jsem “polévkový”, ale řekl bych, že stejně tak, jak mám rád maso, mám rád i polévky. Moc jsem jich zatím zde na blogu neprezentoval, ale budete-li mít zájem, rád se s vámi o mnohé z mých inspirací a variací podělím. Tato fazolová polévka je velmi jednoduchá a přitom velmi chutná. Základem jsou fazole konkrétně jsme vždy používali fazol šarlatový (v angličtině se jim říká Scarlet Runner Beans, v němčině Feuerbohne nebo Käferbohne) a jako děti jsme jim s oblibou říkali “švábi”. Takže většinou v sobotu bývala na oběd “švábová polévka”. Tento druh fazolí dal polévce svou typickou a nezaměnitelně krásnou starorůžovou barvu. Bohužel se mi zatím nepodařilo tady v BC tuto odrůdu sehnat, takže má dnešní improvizace je z tzv. “Pinto beans”, které sice zdaleka svou velikostí “šváby” nepřipomínají, ale barva je celkem blízká té původní receptuře.

Suroviny:

Postup:

Autor: David Plaček | čtvrtek 4.11.2010 0:00 | karma článku: 15,48 | přečteno: 2848x