Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

statečná kočička

4. 11. 2010 14:14
karma,

právě jste aktivoval mé chuťové buňky,jdu pro fazole,konzervované tedy,ale snad to nebude vadit,mňam,mňau:-)

0 0
možnosti
DP

placekd

5. 11. 2010 3:27
Re: karma,

;-D děkuji! Myslím si, že to rozhodně vadit nebude - ba naopak - určitě to bude výborné a ušetříte spoustu času s namáčením a vařením - výsledek bude totožný! R^

0 0
možnosti
N

neumisa

4. 11. 2010 12:05
zkusila jsem ...

... a ač jsem kuchařský antitalent, tak si všichni 3 chlapi pochvalovali, jakou mají dobrou polívečku. Zařazuji do své kuchařské bible :-)R^

0 0
možnosti
DP

placekd

5. 11. 2010 3:28
Re: zkusila jsem ...

... moc díky a srdečně zdravím vás i vaše tři strávníky ;-D

0 0
možnosti

jarinka

4. 11. 2010 8:14
Maso velmi zřídka.

U nás se fazolová polévka dělala na dva způsoby. První byl podobný tomu vašemu - s kořenovou zeleninou, ale zároveň s fazolemi se dal vařit i nějaký kousek uzeného a smetana se nepřidávala. Druhý způsob byl sladkokyselá polévka - jen uvařené fazole zahuštěné tmavou zásmažkou, ale s cukrem a octem - to byla pochoutka.

Fazole pěstuji ve velkém a hlavně v zimě přijdou k chuti z nich připravené polévky a guláše. Jsou podobně jako houby kvalitní náhražkou masa. R^ 

0 0
možnosti
DP

placekd

5. 11. 2010 3:33
Re: Maso velmi zřídka.

... podobnou "dvojku" jako s fazolačkou mám i na zelňačku, budu průběžně referovat...

... jinak fazole jsou samozřejmě velmi vítaný a vydatný zdroj bílkovin... samozřejmě u mě tedy rozhodně stoprocentně maso nenahradí ani náhodou... na to jsem příliš geneticky předurčen - jedenak jako Střelec a jednak jako krevní skupina "0" ;-D

... jinak děkuji za krásnou prezentaci v mailu!:-)

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

4. 11. 2010 7:54
Ráda zkouším nové

Koupila jsem si "jidish" kuchařku, ve které se luštěniny hojně používají. Podle ní se fazole zásadně vaří ve vodě, ve které byly namočeny. Předtím jsem rovněž, jak mě už maminka učila, vodu slévala. Strávníci, kteří pro fazole nehorovali z důvodu následné nadměrné flatulence :) jsou od doby použití nového postupu bez potíží a na fazole se vrhají.

Váš blog ráda čtu. Zase karma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x
David pochází z České republiky, vystudoval farmacii a působil několik let v top managementu významné zahraniční společnosti. Před pěti lety přesídlil do Kanady, kde pokračuje ve své profesní kariéře, ale věnuje se i svým koníčkům, ke kterým bezesporu patří i vaření.
Za zmínku také stojí oblast, ve které David žije - Kootenays.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy