Mlsný fotoblog: Hovězí pečeně na smetaně s bavorskými knedlíky

Záměrně jsem do názvu neuvedl svíčková na smetaně, protože opravdovou svíčkovou dělám rád z pravé svíčkové a zásadně jako klasiku (a špikovanou) a servíruji "jen u slavnostních příležitostí" se vším všudy a samozřejmě také s klasickým kynutým knedlíkem. Tato variace, která by se taky dala nazvat "falešná svíčková" nebo "variace na svíčkovou" není vůbec složitá a chutná výtečně s jakýmkoliv druhem masa, vč. divočiny. Recept na bavorské bramborové knedlíky (Klöße) mám od své tety, která žije kousek od Norimberku, takže autentičnost je nepopiratelná. V některých lokalitách se dají koupit jako hotové těsto nebo v prášku, ale já mám raději klasiku a není to tak složité!

Suroviny (nálev) I. :

Postup I.:

Suroviny (pečení) II.:

Postup II.:

 

Suroviny (omáčka) III.:

Postup III.:

 

Suroviny (bavorské bramborové knedlíky) IV.:

Postup IV.:

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Plaček | neděle 26.9.2010 0:01 | karma článku: 12,85 | přečteno: 1881x