Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Upalte Tomia Okamuru aneb hon na japonského čaroděje

Jak poznáte, že se Vás někdo bojí? Začne Vás pomlouvat a štvát ostatní proti Vám. A toto nyní nastává u osoby Tomia Okamury, na kterého začíná středověký hon na čarodejnici. Teda na čaroděje. Prostě vezme se jedna osoba, ukáží se všechny hříchy - většinou vymyšlené - a postaví tu osobu před veřejnost a budou chtít, aby tomu běžný občan věřil. Ale ale pane Nečasi, kdopak se nám to tu bojí?

Píše to, co si myslí. Říká to, s čím souhlasí většina národa. A to se nelíbí. A komu? Politikům. Ale na rozdíl od nich má obrovskou výhodu. Nebyl poznamenaný komunismem. Tedy nemá pod kůží zlaté politické pravidlo - Kraď dokud jsi u koryta! Dnešní poslanci jsou většinou složeni ze starousedlíků. Tedy tvoří je někdo, kdo zažil dobu, která šla na ruku zlodějům státního majetku. Pamatují si, že to šlo tenkrát a tak to přenesli do dnešní doby a hle, ono to jde naprosto stejně a možná ještě lépe. O občany jim jde jen pár měsíců před volbami, jakmile jsou zvoleni, rozhlíží se kolem a hledají zakázky, které jim rozšíří jejich měsíční příjem o zajímavé položky. Jsou tam již dlouho a nové kolegy mají pod palcem. Najednou má přijít někdo, kdo jim na ruku nejde. A tak se bojí. A začíná to být vidět.

Najednou by měl mezi ně přijít někdo, kdo se vypracoval z ničeho. Někdo, kdo do teď tvrdě pracoval, úspěšně podnikal a má zájem o pozitivní dění kolem sebe. Někdo, komu záleží i na ostatních a ne jen na svém kontu. A to jim nepasuje do jejich ideálního světa. Zatím je to nezajímalo, byl to pro ně nějaký podnikatel, který píše jen blogy, ale když se jeho jméno začalo objevovat na prvních místech v různých anketách, tak dostali strach. Vždyť kdo hlasuje do těchto anket? Občané! A kdo je udrží u koryta i příští léta? Přesně! Jedni a ti samí. Tak co teď? Začít se kát a polepšit se? Ne ne, to je složité a u mnohých nemožné, lepší je plivat špínu na tu oblíbenou osobnost a pořádat na něj hony, však mají na to moc.

A tak se například dozvíte v časopisu Reflex to, že Tomio nemá své turné po republice zcela zdarma, tak jak prezentuje. Novinář to hned vysvětluje tím, že si můžete koupit jeho knihu. Můžete! Není to podmínkou. V tomto pohledu na svět ale bere pisálek jistě placenou každou jeho procházku ven do města, jelikož si může cestou něco koupit! Ach, ta logika. Dále v článku zesměšňuje humor pana Okamury. Jistě je tento novinář pravidelný vystupující v zábavných večer Na stojáka a každý večer je objednaný na jinou oslavu, kde vypráví vtípky, až se lidem slzy derou do očí. No každý není tak dobrý vtipálek jako pisálci z Reflexu. Celkově je článek velice ostrý a tvůrce nejspíše očekával zábavnou "šou" typu Silvestr na ČT1.

Ale bohužel. Přišel tam jen jeden podnikatel, co má hezké vize a chtěl by nám trochu pomoci. Jeden téměř čtyřicetiletý muž, který rád baví lidi a rád jim něco vypráví a předává jim své pohledy na svět. Je to osobnost, která nestudovala hereckou školu, nevystupovala v zábavných pořadech a nevyrostla na českém humoru. A tak já, než abych kritizoval, spíše oceňuji jeho snahu. Snahu o to, že to zde chce udělat lepší. A jestli se mu to podaří? To se omlouvám, ale nejsem věštec jako někteří. Já jen vím, že většina lidí má stejný pohled na politiku jako on, ale sedí doma na zadku a jen nadávají. On alespoň jen neremcá, ale jde do toho po hlavě. Díky za tu odvahu.

Víte pane Nečasi, zatím je to jen jeden, co jde proti Vám. Ale u zrodu všech revolucí byl nejdřív jen jeden člověk, jen jeden nápad, jen jeden sen. A jak to dopadlo, že?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | pátek 20.1.2012 20:02 | karma článku: 48,59 | přečteno: 23666x
  • Další články autora

Martin Pipek

Ochránkyně cikánů a muslimů Šabatová, vyrazila na turné

Zlínský kraj měl tu čest, že se jeho občané mohli setkat s ochránkyní lidských práv. Přišlo jich tam málo, ale přání a stížností měli spousty. Jak jim teda tato paní, která chce mít ještě více pravomocí pomohla?

4.4.2015 v 8:20 | Karma: 41,66 | Přečteno: 2320x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Od roku 1417 se u nás Cikáni integrují. A výsledek po 600 letech?

600 let jsou cikáni na našem území. 600 se snažíme pochopit jejich kulturu a vzít je mezi sebe. Někdo by řekl, že je to již dlouhá doba na to, aby se integrovali. Stovky organizací sosající dotace z EU a z našich daní tvrdí opak.

2.3.2015 v 11:17 | Karma: 44,46 | Přečteno: 3791x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Muslime, jeď vraždit do Sýrie a vrať se - pomůžeme ti!

Přehnaný nadpis? Bohužel ne, toto je nabídka Dánska pro "jejich" muslimy. Ano, toho Dánska, které o víkendu zažilo útok na kavárnu a synagogu, kde celkově byli zavražděni dva nevinní.

16.2.2015 v 11:19 | Karma: 39,63 | Přečteno: 2259x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Cikáni neexistují! Kdo je viděl, šíří dezinformace

V rámci pravidelné mediální masáží o tom, že cikán je oběť rasistické většiny, nám vzniknul další článek, který to potvrzuje. Autorka článku, která jistě dnes a denně potkává cikány a žije s nimi na patře v jednom domě, se nám rozhodla popsat a ukázat, jak zase ubližujeme chudinkám našim.

13.2.2015 v 11:16 | Karma: 43,22 | Přečteno: 3813x | Diskuse| Ostatní

Martin Pipek

Německý Islám - ženy zavřít doma, nebo je upálit či uškrtit?

23. ledna Berlín - Islám zakazuje vycházet ženám z domu bez svolení muže. 26. ledna Berlín - muslimové ubodají a upálí těhotnou dívku. 30. ledna Německo - vyznavač Islámu uškrtí svou dceru ze cti, matka mu při tom pomáhá. Tak toto byl v rámci mírumilovného Islámu poslední týden měsíce ledna v roce 2015.

6.2.2015 v 11:33 | Karma: 41,32 | Přečteno: 2569x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Skončí Veselý v Radě ČT za urážky Vášáryové? Ani nevím, kdo to je, říká herečka

21. května 2024  13:39,  aktualizováno  14:46

Slovy člena Rady České televize Lubomíra Xavera Veselého vůči bývalé velvyslankyni v Rakousku,...

Flandry jsou opět naše, hlásají separatisté. S africkou modelkou na plakátech

21. května 2024  14:35

Krajně pravicová strana Vlámský zájem dlouhodobě usiluje o odtržení severní části Belgie. V kampani...

Prodavač si ve stánku zapojil svůj terminál, řeznictví okradl o sedm milionů

21. května 2024  14:29

Mezi milionáře se svojí zlodějskou pílí vypracoval muž z Tachova, který podle policie...

Novorozená štěňata kdosi hodil do kontejneru, ujala se jich adoptivní matka

21. května 2024  14:27

Šest asi dvoudenních štěňat někdo vyhodil do kontejneru na okraji Zbraslavic na Kutnohorsku. Z...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.