Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

Zygota

27. 1. 2012 15:31
Smutná trošku je tato doba

Tak jsem navštívila nedávno besedu s panem Okamurou,....Všichni tam tleskali a nebyli tam žádní blbci, viděla jsem tam spoustu vzdělaných lidí, co by mohli mít i svůj vlastní názor a nenechat se unést žvásty nějakého populisty!!!. A tak mě napadlo, že bych chtěla tohoto pána pozvat svým žákům, aby k nim pohovořil, sdělil jim své zkušenosti s podnikáním, životem v Japonsku,...Nesetkala jsem se jen s pozitivním ohlasem na můj troufalý nápad,...Co kdyby těm mým (dospělým) dětičkám vtloukal do hlaviček nějaké,...nevím co? Nechci svým žákům nic vnucovat! Ať si udělají obrázek o všem kolem samotní. Ale proč jim ho nepředstavit? Ať je pan Okamura jaký chce, myslím, že má co sdělit mladým lidem. A nejen jim. Mně jeho beseda zaujala. A teď se do mě pusťte! Už jsem byla obviněna, že jsem komunistka, blbá učitelka, ....a také, že jsem naletěla panu Okamurovi!;-DHezký víkend

1 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

27. 1. 2012 14:47
Máte zcela pravdu

Je to lehce viditelné. Speciálně Reflex, poslední dobou bohužel hlásná trouba ODS (články k návratu Drobila, kritika Okamury atd.), v tom jede ve velkém. Ty článku jsou spíš k pláči, bez jakékoli věcnosti, založené na drbech.

0 0
možnosti
IH

misaviki

27. 1. 2012 13:09
Taky nechápu

Mě taky docela zarazilo, když se začali objevovat hodně negativní reakce na Okamru. Každý má právo na svůj názor, ot zajisté, ale ohledně Okamury se opravdu rozpoustal jakýsi hon. Proč nikdo nehoní Babiše, který chce do politiky? Proč nikomu nevadil John? Nejvíc se směju, když je Okamura nařčen z rasismu. Jestli někdo ví, jak těžké je být jiný, je to právě on. Je jiný pro Japonce i pro Čechy a prakticky nepatří nikam. Přesto se z ničeho vypracoval. Myslím, že takoví lidé nám chybí, ale bohužel, náš český smradlavý a zatuchlý rybníček si zkrátka rozvrace nenecháme, zvlášť nějakým Japoncem, že.

1 0
možnosti
MK

sarumánek

26. 1. 2012 23:27
hrůza

Opět ta stará česká pohádka o spravedlivém "čaroději", téměř světci a o ďábelské církvi, která ho chce upálit. Nositeli všeho zla - českém politikovi. Zajímavé, jak málo k tomu dneska stačí. Jen trocha blogování, ve kterém Okamura velmi zručně dokáže pojmenovat kořeny lidové naštvanosti a navrhovat populistická řešení typu "ať se Romové dobrovolně vystěhují". To by byl fakt super politik, ten by toho jistě spoustu vyřešil. Stejně "hluboká" je v tomto zamyšlení o nové spáse naší společnosti (kolikáté již, viď Radku Johne) charakteristika opaku českého politika: "Najednou by měl mezi ně přijít někdo, kdo se vypracoval z ničeho. Někdo,

kdo do teď tvrdě pracoval, úspěšně podnikal a má zájem o pozitivní dění

kolem sebe." Můj milý - přesně takto začínala celá řada dnešních politiků. Zkuste si přečíst jejich životopisy. Akorát, že politika lidi mění. Okamuru ale moc měnit ani nemusí. Ten to má dopředu dobře promyšlené, přesně ví, co dělá, proč to dělá a co chce dosáhnout. Jen se vybarví.

0 0
možnosti
S

Sanjuro

27. 1. 2012 11:30
Re: hrůza

hrůza? mě přijde naopak hrozná ta česká potřeba okamžitě nakydat na každého kdo trochu vybočuje nebo kdo je v něčem úspěšný Rv

2 0
možnosti
AK

adua

26. 1. 2012 20:08
sám mezi vlky

Je mi smutno z této diskuse. Nevím, komu co pan Okamura udělal, ale podle mne je to správný chlap. Byl první, který napsal blog o cikánské problematice, zatím co i vládní činitelé strkají hlavu do písku jako pštrosi a dosud se nic neřeší as Šluknovský výběžek má čím dál více problémů.  Čtu všechny jeho blogy, sháním si informace o něm a zatím na mne vše působí pozitivně. Konečně se našel člověk, který se nebojí vyslovit svůj názor. Chtěli ho do TV na Barandov, ale odmítl proto, že by byl loutka a nemohl by prosadit svoje. Fandím mu, konečně aspoň někdo kdo otevřeně kritizuje to, co se mu nelíbí. Věřím, že se k němu přidají další. Držím mu palce a přeji pevné zdraví. !!

2 0
možnosti
JP

Papez

27. 1. 2012 14:20
Re: sám mezi vlky

Na panu Okamurovi si ceníte toho, že otevřeně kritizuje, co je nám všem obecně známo, ale zároveň se vám nelíbí, když někdo otevřeně kritizuje pana Okamuru. Vnímáte pokřiveně vztah moderátor-televizní program, kde zaměňujete pozici dramaturga odpovědného za obsah pořadu a moderátora (možná si to v hlavě popletl i pan Okamura) atd.  Zdá se že čtete jen ty informace, které nemohou pokazit dojem z pana Čistého a pana Spasitele.

0 0
možnosti
OM

Hagen

26. 1. 2012 10:09
tak

jsem se z diskuze dověděl že Okamuru do politiky rozhodně nepustit (nezvolit) protože je to a to a to no prostě fujčlověk. Takže koho tedy volit (teď nemyslím jen na prezidenta) ? Ty samé lupiče co tam jsou teď a to bez vyjímky myslím všechny partaje, nevím co je horší jestli populista nebo léta profláklej zloděj

1 0
možnosti
P

pikacu

26. 1. 2012 13:55
Re: tak

dle zdejších příspěvků to vypadá tak, že naprosto nejdůležitější ze všeho je nemít stejný názor jako ostatní, tzv stádo ovcí.

0 0
možnosti
DM

dvdmchl

26. 1. 2012 8:49
Jeden člověk nás vážně nespasí,

navíc prezident má jen minimální pravomoce. Tady se musí změnit systém a ne prezident.

0 0
možnosti
E

einorean

26. 1. 2012 12:15
Re: Jeden člověk nás vážně nespasí,

každý systém je jen tak dobrý (špatný), jak dobří (špatní) jsou ti, co ho řídí... se skutečnými státníky u moci, státníky, kteří se (narozdíl od Paroubka) zajímají o to, co bude s touto zemí za padesát let, nebo (na rozdíl od Kalouska) řeší chyby systematicky a s ohledem na VŠECHNY, co tu žijí... s takovými státníky by naše blaho nezáviselo na systému (stejně tak, jako na systému nezáleží, jak bídně se budeme mít se zloději, podvodníky a ochlasty v čele)...

0 0
možnosti
Č

čtunoviny

26. 1. 2012 8:03
Svobodné všelidové hlasování rozhodne o novém prezidentovi

.....a já se na to těším .

Ať vyhraje ten nejoblíbenější kandidát mezi všemi občany ČR

Doufám, že z toho referenda nakonec nemáte strach, milí diskutéři ?????

Vy asi moc nevěříte, že by mohl vyhrát ten Váš oblíbenec.

Ale to je přece ta pravá demokracie a tu si přece vážíte nadevše. Nebo byste raději znovu využili hlasování Vašich oblíbených poslanců , aby rozhodli za Vás ? Budete pak spokojenější ???

0 0
možnosti
ŠP

Shadow stalker

27. 1. 2012 14:51
Re: Svobodné všelidové hlasování rozhodne o novém prezidentovi

já se na to taky těším a zvoleného kandidáta se opravdu nebojím. Naopak bych se bál, co za kandidáta by bylo zvoleno na základě "kuloárních dohod" našich politiků, viz volby 2003 a 2008. trapnost nad trapnost, výsledek známe.

0 0
možnosti
F

fáfa

26. 1. 2012 0:23
Ano, přiznávám se

0 0
možnosti
F

fáfa

26. 1. 2012 0:31
Re: Ano, přiznávám se

Asi bych se měl i kát, neboť ani já, jako ti zhůvěřilci o kterých autor píše, nestojím o pana Okamury. Jako jsem nestál o milovaného Fischera, milovaného Železného a bůhví který další spasitele si stádo vybralo jako uctívanou modlu. Takže u mne je to už dokonce recidiva. Aby byl autor ve svém svatém nadšení z Tomia ukojen - nuže, je třeba upálit mne. Spasiteli (dokonce jste milovali Standu Grosse, vzpomínáš, autore ?) nesmí stát nikdo v cestě.

1 0
možnosti
JJ

Haluzorium

25. 1. 2012 22:57
Spasiteli nas

Vas clanek mne zaujal a dojmul, ukapla mi slza a vyletel sopel.

Vic takovych! Vic Okamuru s odpovedmi na palcive otazky soucasneho cloveka!

Pryc s Reflexem! Pryc s Infobaden! Naco jsou nam cizi nazory, kdyz On je s nami, nositel svetla, pravdy a lasky!

O, jak miluji jeho pronikavy vhled. Amen.

2 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3583x
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. Za vola se nepokládám, ale to neznamená, že jím pro někoho nejsem.