Může v 9ti letech dlužit exekutorovi? V žumpě jménem ČR ANO!

Neuvěřitelné? Ne, v naší zemi už opravdu ne. Poslední zbytky optimismu mě každý den opouštějí, protože se vždy dozvím něco nového, co naše země, hlavně zákonodárci, povolí. Exekuce je opravdu neskutečná žumpa, ale žumpě se v našem bordelu výborně daří, tak čemu se já vlastně divím.

     Představte si, že je vám 9 let, zemře vám otec a vy po něm zdědíte dva byty. Sice vám to dětství s tátou nikdy nevynahradí, na druhou stranu víte, že jednou v budoucnu budete zajištěni. Ale ejhle, takhle by to už bylo asi jen v pohádce. Ten mladý hoch, který přišel o tátu, byl připsán na list exekutorů, kteří po něm chtějí zaplatit již několik tisíc. Dokonce už přímo na něj chodí dopisy od exekutora. Ale co, psaní už měl, tak mu snad odepíše.

     Nerozumím tomu, jak může naše vláda něco takového dovolit? To ten, kdo vymýšlí zákony je opravdu tak krátkozraký, že nevidí, co za problémy mohou nastat? Anebo je to odfláknutá práce? Anebo snad dopředu počítají, že jednou, až nebudou u korýtka, budou se věnovat právě tomuto "oboru"? Matka, která má malého chlapce, malou holčičku a stará se o ně doplatí na to, že jednou žila s pánem, s kterým měla onoho chlapce, a ten pán zemřel a tak dluhy přešly na ní a na syna? Jaký je přečin matky, že nyní se bojí o bydlení, že nyní dluží několik tisíc? Jen to, že měla dítě a že otec umřel.

     Tragické je, že je toto dovoleno. Že je v naší zemičce povoleno chtít peníze po malém chlapci, který měl otce dlužníka a navíc o něho přišel. Může mi někdo říci, jak to má splatit? Má jít na brigádu? V devíti letech? Nebo má snad prodat hračky, aby měl na zaplacení složenky? Má přijít o střechu nad hlavou, aby se konto, které patří exekuční společnosti, zase hezky naplnilo od nic netušících lidí?

     Kdy už tohle přestane? Kdy se zde postaví takový zákon, který bude chránit hlavně občana a ne nenažrané firmy a instituce? Budu jednou žít v době, která mě zajistí, že když mi zemře někdo z rodiny, tak mi můj smutek nebude rušit exekutor, který mně bude klepat na dveře a hulákat, ať se vystěhuji, že moje žena dlužila na bankovních poplatcích 1200 Kč, ale nyní je to s jeho odměnou již 50 000 Kč?

     Je to smutné. Je to k naštvání. Je to zvrácené. Prostě malý kluk místo Ježíškovi napíše panu exekutorovi a bude ho prosit, aby ho s maminkou a s malou sestřičkou nechal žít tam, kde je a dluh mu odpustil.

     Bože, kde to jsme, že se tohle děje a není to zlý sen? HNUS!!!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | pondělí 27.8.2012 10:40 | karma článku: 38,45 | přečteno: 2627x