Jsem asi BLBEC, když si z hrdiny Smetany nesednu na ZADEK...

Dospělý chlap počmárá plakáty politickým stranám a o dva roky později je z něho mučedník a pro některé hrdina, který se postavil politickému nátlaku. Připadá mi to jak nepovedený scénář k absurdní komedii. Nejhorší na tom je, že je to realita všedního dne.

     Tak na úvod zde poznamenám, že nemám v oblibě opravdu žádnou politickou stranu a politika naší zemičky mě nadmíru vytáčí. Taky se mi nelíbí, že ODS jako jediná se rozhodla vymáhat škodu po tomto muži, jelikož ostatní nad tím mávli rukou a bylo to. Vždyť se jednalo jen o žert malého kluka. Pardon, dospělého muže. Ale stalo se a soudní mašinérie se rozeběhla. A v té době, kdy už justice dýchala na Smetanova záda, měl tento chlápek vzít rozum do hrsti a dospět.

     V té době již dosáhl svého. "Natřel" to svým stylem politikům a vyjádřil svůj názor na ně. Podělil se o to se zbytkem občanů, které toto výtvarné dílo mohli zhlédnout, a bylo hotovo. Jenže to by se jeden politik z ODS nesměl naštvat a jako jediný chtěl nahradit škodu. A to šlápl vedle, protože narazil na muže, který se chytil této situace a udělal ze sebe pro mnohé občany hrdinu a mučedníka nové doby.

     Ale z jakého důvodu? Prý chtěl dokázat, jak velice absurdní je justiční systém a jak je zlá a špatná politická scéna. A to tehdy nepomýšlel na důsledky svého jednání? Poškozoval cizí majetek a mohl tedy spáchat trestný čin. Škoda přesáhla 5000 Kč a tak byl za tento čin poslán před soud. Soud mu náhradu škody, kterou splatil a následně i trest, který je samozřejmostí při trestném činu. 100 hodin prací je ještě dobré, není to tolik, kolik třeba obdrží nějaký "sprejer". Do této doby je postup politika a soudu zcela normální, a ač se to mnohým nezdá, tak na to mají právo potrestat vandala, co poškozuje cizí věci. Ano, mohlo se to brát jako recese a pousmát se nad tím a nechat uhradit dotyčného jen tu škodu, anebo to úplně smáznout ze stolu, ale nestalo se a řidič Smetana tak musí nést chlapsky následky, které si sám vytvořil z vlastního rozhodnutí.

     Ale jemu se to nelíbilo a odmítl postoupit tento nízký trest. A tak se soud rozhodl k tomu, co by udělal kdekoliv jinde a to je nahradit 100 hodin prospěšných prací za 100 hodin basy. Ani to se mu nelíbilo, ani domácí vězení se mu nelíbilo. A tak mu nyní hrozí až 3 roky za to, že nesouhlasí s justičním systémem a nechtěl odpracovat své vandalství.

     A kdo za to může? Pokud je ten člověk svéprávný a věděl, co dělá, tak pak za to může jedině on. Musí nést následky svého jednání a myslím si, že jsou ještě celkem nízké. A opravdu netuším, jak někdo může mít tohoto pána za hrdinu?

     Vyjádřil nesouhlas s politikou tím, že namaloval tykadla na plakáty politiků a pak jako malý kluk odmítal poslechnout soudní příkaz. A proto je hrdina? To aby se Palach v hrobě obracel!!! Nemusel se tehdy upálit, mohl pomalovat komunisty na hmyz s tykadly… 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Pipek | středa 30.5.2012 16:32 | karma článku: 32,72 | přečteno: 1988x