Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rudá záře nad (A)Sociálstátem – část druhá

V (A)Sociálstátě je po volbách a vládne opět strana Vaječného žloutku. Aby si upevnila svou moc, pozvala do země jako poradce malé rudé mužíčky, kteří s tím měli velmi dobré zkušenosti. Přišli prý z východu, ze země, „ … nad níž září hvězda pěticípá, pod kterou však národ hladem chcípá.“ Jiní zase tvrdili, že přišli z rudé planety Mars.

Metody vládnutí ukážeme opět na našich známých nájemnících.

Napřed odměnili městského strážníka. Na doporučení většiny nájemníků, byl povýšený za vynikající výkon služby. Později, když se stal velitelem městské policie, důkladně si posvítil na všechny, kdo nějak vybočovali z řady. Zvláště pak na všechny boháče, kteří byli původci všeho zla in principio.

Zatočili i s našim starým známým asociálním boháčem. Ten, aby nemusel platit velké daně, ukládal své příjmy v zahraničních bankách a do (A)Sociálstátu dovážel jen částky potřebné na zaplacení nájmu a na základní životní potřeby. A pouze z toho odváděl daně. Na radu rudých mužíčků byl přijatý nový devizový zákon, a z boháče se přes noc stal zločinný živel, který ohrožuje devizové hospodářství státu. Prozatím mu odebrali pas a on nemohl jezdit do ciziny pracovat – jak on tomu říkal, dokonce i jeho vlastní peníze v zahraničních bankách mu byly nedostupné. Mohl si jenchat převést do místní státní banky, ale tam by mu je řádně zdanili a místo grošů by dostal jen poukázky zvané bony, za které by mohl nakoupit ve vybraných obchodech.

Následná daňová reforma lidem s nadstandardními příjmy stanovila paušální daň, tzv. pevnou dávku. Co je nadstandardní příjem, řečeno nebylo, takže se to posuzovalo ad hoc. Našemu boháči byla vyměřena pevná dávka z nejlepšího měsíce předcházejícího roku. Aby měl boháč alespoň na živobytí, našel si práci pomocného topiče v kotelně. To bylo dobře, protože rudí mužíčkové nechali zavést speciální kolonku v osobních průkazech, kde bylo zapsáno, zda dotyčný je zaměstnán a kde. Pokud záznam nebyl, byl na to paragraf a takový výtečník mohl být potrestán jako příživník.

Boháč konečně pracoval rukama! Tož mu to osladili. Honili ho jako nadmutou kozu. Když začal něco remcat o lidských právech, na hodinu ho propustili. Našel si místo nočního hlídače, ale měl zase smůlu. Zrovna během jeho služby někdo něco ukradl a on byl zase bez práce. Navíc měl na krku vyšetřování za údajnou spoluúčast na rozkrádání majetku ve vaječném vlastnictví. Když se to stalo za jeho služby?

Protože nemohl najít žádnou další práci, stal se z něho příživník – z hladu totiž žebral a vybíral popelnice. Poněvadž neplatil nájem, vyhodili ho z bytu a z boháče byl navíc bezdomovec. Naštěstí bylo léto a on mohl přespávat pod mostem. Tím se však dopouštěl dalšího trestného činu, potulky.

Ostatním nájemníkům však také bylo zle. Protože už nebylo boháče, který vše platil, přišli o bidety a vánky, osušující jim zadky. A za to mohl především ten boháč. Ale nejen on. Byli zde i ti méně bohatí, ale přece jen bohatí. Takže pevné dávky se zavedli i pro ně a oni postupně dopadli podobně, jako boháč. A tak to šlo dál a dál, až na tom byli všichni stejně. Všichni měli stejné (jak bych to vyjádřil slušně?) … … … všichni měli stejné nic.

Na boháče nakonec spadla klec. V jednom dopise do ciziny si postěžoval, na poměry v (A)Sociálstátě. To už bylo příliš! To je přece trestný čin rozvracení republiky. Tak mu to spočítali všechno dohromady. Jenže boháč na tom nakonec vydělal. Na celých dvacet let měl zajištěné bydlení a práci dostal rovnou v jaderné energetice. Delikventi typu boháče byli totiž žádanou pracovní silou při těžbě uranové rudy.

… … …

Vážený čtenář promine, ale dál už nemohu. To vše mi silně připomíná něco strašného. Něco, co tu už kdysi bylo.

Už nevíme co?

Už jsme zapomněli?

Dáme socanům a jejich rudým bratrům hlas?

Já určitě NE!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: M. K. Pijáček | středa 5.5.2010 7:00 | karma článku: 17,22 | přečteno: 831x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5211x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7353x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Napadení a hajlování. Policisté v rámci derby pražských S zadrželi šest lidí

11. května 2024  22:15

Po skončení dnešního utkání fotbalistů Sparty a Slavie na stadionu na pražské Letné museli...

V Tbilisi pokračují protesty proti vládě, pochodu se zúčastnilo 50 tisíc lidí

11. května 2024  20:40

Ulicemi gruzínské metropole Tbilisi v sobotu prošlo asi 50 tisíc lidí při pokojném protestu proti...

Milion Čechů pije denně alkohol, adiktologové žádají více peněz od státu

11. května 2024

Premium Navýšit od vlády rozpočet o dalších 300–400 milionů korun ročně chce Asociace poskytovatelů...

„Jen jsem bral peníze. Na loď chtěli oni.“ Jak BBC našlo iráckého pašeráka lidí

11. května 2024  19:08

Sedím v iráckém nákupním středisku tváří v tvář jednomu z nejnechvalněji proslulých pašeráků lidí v...

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.